Ніколи не робіть це зі своїм волоссям: помилки, яких припускатися не можна

13 червня 2021, 16:22
У багатьох жінок є звичка постійно чіпати волосся, накручувати його на ручку, палець, або просто перебирати. Зупиніться! Це псує волосся. Але не тільки!
Ніколи не робіть це зі своїм волоссям: помилки, яких припускатися не можна
Краса волосся-не тільки в руках перукаря / Instagram

Улітку ми відвідуємо перукаря частіше, бо хочемо щодня мати бездоганний вигляд. І в цьому немає нічого поганого. Навпаки, доглянуте волосся - це одна з головних складових образу.

Щоправда, важливо усвідомити, що краса волосся знаходиться не тільки в руках перукаря. Щодня ви безпосередньо впливаєте на стан свого волосся, і якщо допускаєте ці помилки з догляду за ним, то незабаром будете розчаровані своєю шевелюрою.

Як правило, більшість жінок доглядають за волоссям автоматично. Бо вони переконані в тому, що знають про волосся все.

Крім того, ще з дитинства наші знання у царині догляду за волоссям "підживлюються" стереотипами, міфами та барвистими розповідями подруг про невдалий досвід. А якщо йдете у хибному напрямку, то ризикуєте рано чи пізно заблукати й нашкодити собі. І своєму волоссю.

Щоб цього не сталося, ми зібрали для вас найголовніші помилки з догляду за волоссям, які потрібно прийняти, і не повторювати.

Помилки з догляду за волоссям, які повторювати не можна

Ви сушите волосся рушником

Звичайно, рушник - найпростіший спосіб швидко висушити волосся. Тут ми тішимо себе ілюзією про те, що не використовуємо гаряче повітря, тому процедура нешкідлива.

читайте такожЧому волосся потрібно мити сирим яйцемНасправді мокрий рушник робить волосся пошкодженим, до того ж відразу після митися воно крихке. Найкраще дочекатися, поки волосся висохне природним шляхом.

Ви використовуєте неправильну щітку для мокрого волосся

Якщо ви хочете розчесати волосся, коли воно мокре, то просто зобов'язані використовувати щітку правильного типу. Ідеально для цього пасують гребінці з широкими зубцями. Волосся крихке, коли воно мокре, і може бути пошкоджене, якщо ви не будете обережні.

Стрижка боб 2021
До волосся потрібно ставитися дбайливо / Instagram

Ви використовуєте неправильний шампунь

Ми дуже часто ігноруємо шкіру голови. А вона, як і шкіра рук та обличчя, теж потребує постійного догляду. Неправильний тип шампуню для волосся може спричинити справжні проблеми. Тому не підбирайте шампунь навмання, а враховуйте те, в якому стані ваша шкіра.

Ви постійно возитеся з волоссям

У багатьох жінок є звичка постійно чіпати волосся, накручувати його на ручку, палець, або просто перебирати. Зупиніться! Все це нерви. Як результат ваше волосся стає пошкодженим і негарним.

Ви занадто часто миєте волосся

Щодня мити голову не можна. А 2-3 рази на тиждень - це нормально. Якщо мити волосся щодня, вони будуть сухим, бо ви видаляєте всі природні олії.

читайте такожЯк часто потрібно стригти волосся: "золоте" правилоЩоправда, якщо ви щодня активно займаєтеся спортом і пітнієте, то тоді щоденне миття волосся виправдане, бо піт може кристалізуватися на поверхні шкіри голови, висушити її і заважати волоссю рости.

Ви зав'язуєте волосся в тугий пучок

Укласти волосся в щільний хвіст під час тренувань або коли на вулиці спека – це, безумовно, дуже зручно. Але волосся за це "дякую" вам точно не скаже, адже воно банально пошкоджується. Особливо, якщо зачіску хвіст ви робите дуже часто – це призводить до посічених кінчиків і слабкого, тьмяного волосся.

Модна зачіска хвіст 2021
Модна зачіска хвіст псує волосся / Instagram

Ви ігноруєте термозахист для волосся

Якщо ви використовуєте фени та інші теплові інструменти для укладання волосся, то ви завжди повинні використовувати термозахист: просто нанесіть його по всій довжині вологого волосся, і це захистить його від нагрівання.

Ви використовуєте маски для волосся занадто часто

Користуватися масками для волосся добре - але це слід робити в помірних кількостях. Щодня маски для волосся – це перебір, їх досить використовувати всього раз на тиждень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти