Чому не варто викидати шкірку від бананів: 6 вагомих причин

5 листопада 2022, 23:15оновлено 6 листопада 2022, 01:17
Главред зібрав найкращі способи, як з користю можна використовувати бананову шкірку.
бананы
Бананова шкірка багата на вітаміни та мінерали / ua.depositphotos.com

Не спішіть викидати шкірку від банана, коли поласували ним, адже це неймовірний інгредієнт, який можна застосовувати не тільки в господарстві, але й в косметології. Главред зібрав для вас 6 способів, як несподівано можна використовувати бананову шкірку.

Бананова шкірка для очищення води

Бананова шкірка може слугувати природним фільтром для води, адже вона добре поглинає мідь та свинець, які не приносять користь нашому організму. Для того, щоб очистити воду, варто просто покласти шкірку з банана в ємність з водою та протримати її там деякий час. Після цього вода стане готовою до споживання.

Бананова шкірка для сухої шкіри

З настанням холодної пори року шкіра рук потребує особливого догляду. У цьому вам добре допоможе бананова шкірка, адже вона чудово зволожує суху шкіру. Для цього просто візьміть шкірку та протріть нею ваші руки. Зачекайте 10 хвилин, а потім змийте залишки банана. Також бананова шкірка дуже добре допомагає при опіках. Просто прикладіть її до ураженого місця та тримайте доти, доки не відчуєте полегшення.

відео дня

Бананова шкірка від набряків під очима

Шкірка з банана чудово прибирає набряки та темні кола під очима. Для цього потрібно подрібнити шкірку в блендері та нанести отриману "кашку" на повіки і під очі. Зачекайте 20-30 хвилин, а потім змийте залишки. Ви помітите неймовірний ефект уже після першої процедури.

Бананова шкірка полірує взуття

У складі бананової шкірки є природні масла та віск, які чудово наводять блиск на шкіряному взутті. Для цього треба просто потерти шкіркою ваші улюблені туфлі, а потім забрати залишки банана за допомогою ганчірки. Для полірування найкраще підходить злегка недозрілий банан.

Бананова шкірка очищає срібло

Шкірка з банана може з легкістю очистити тьмяне срібло. Для цього подрібніть шкірку в блендері, додавши трохи води. Далі натріть ваше срібло отриманою масою та залиште на кілька хвилин. Потім змийте водою та відполіруйте срібло м'якою тканиною.

Добриво для рослин з бананової шкірки

Бананова шкірка може стати чудовим добривом для кімнатних рослин. Для цього потрібно замочити її в воді та залишити на ніч. Наступного дня розведіть отриманий розчин із бананової шкірки з водою у співвідношенні 1:5. Ваше добриво для рослин готове. До речі, таким чином бананову шкірку можна замочувати кілька разів.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти