Новим головою Верховного Суду обрали Всеволода Князєва: що про нього відомо

22 жовтня 2021, 14:37
За кандидатуру Всеволода Князєва проголосували 98 суддів зі 169. Він приступить до виконання обов'язків з 1 грудня.
Всеволод Князєв
Верховний суд обрав нового главу / facebook.com/supremecourt

Пленум Верховного Суду обрав нового голову ВС. 98 суддів зі 169 проголосували за кандидатуру Всеволода Князєва, секретаря Верховної палати. Він обійме цю посаду з 1 грудня 2021 року, коли завершиться каденція Валентини Данішевської.

"Ми вибираємо людину, яка поведе за собою всю судову систему. Голова Верховного Суду повинен бути не тільки сильним суддею, а й менеджером всієї судової системи", – повідомив Князєв під час свого виступу. Переглянути трансляцію засідання можна тут.

Зазначається, що крім Князєва на посаду претендували Суддя Касаційного господарського суду Володимир Погребняк, а також суддя ВС у складі Касаційного цивільного суду Олег Ткачук. Вони отримали 49 і 7 голосів відповідно.

Не підтримали жодного кандидата 9 осіб. Ще п'ять бюлетенів визнано недійсними. Всього голосували 168 суддів, один – відмовився.

Що відомо про нового очільника ВС

  • Всеволоду Князєву 42 роки. Він закінчив Миколаївський гуманітарний інститут та Одеську юридичну академію. Працював юрисконсультом, викладачем, адвокатом.
  • У 2013 році Князєв став суддею Миколаївського обласного адміністративного суду, з 2015 по 2017 рік очолював цю установу.
  • Суддею Верховного суду та секретарем Великої палати ВС він став в тому ж таки 2017 році.

Нагадаємо, сьогоднішня голова Верховного Суду Валентина Данішевська продовжує протистояти судовій реформі. Глава ЦПК Віталій Шабунін вже розповідав, як суддя до того, як вийти на пенсію, намагається "знищити найважливішу реформу в країні", аби отримати хорошу пенсію.

Блокування судової реформи

Раніше повідомлялося, що Рада суддів не змогла обрати 3 членів етичної ради, яка повинна оцінювати доброчесність членів і кандидатів у Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Це призвело до блокування судової реформи.

Під час голосування 16 з 26 членів Ради суддів не підтримали жодного з кандидатів – тобто проголосували "проти всіх". Раніше в Центрі протидії корупції попереджали про можливість такого розвитку подій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти