Нутриціолог назвала п'ять каш, які корисно їсти на сніданок

12 січня 2022, 04:40
Ці п'ять каш більш корисні для нашого організму.
каша
Яка каша корисніше на сніданок / pixabay

Каша найкорисніший продукт для сніданок. Завдяки вмісту вуглеводів, які підвищують енергію, але при цьому не впливають на рівень глюкози в крові і не відкладаються у вигляді жиру.

Нутриціолог Тетяна Титова розповіла, які каші найкорисніше їсти на сніданок.

"Булгур - це зерна молодої пшениці, які обробили окропом, висушили і подрібнили. У ньому міститься багато білка, заліза, калію, магнію, вітамінів групи B та інших речовин", - зазначає фахівець.

За словами Титової, булгур вкрай необхідний організму особливо на початку процесу старіння.

Вживання булгура на постійній основі покращує метаболізм, нормалізує кровообіг, а також позитивно впливає на печінку. Булгур варто запарювати, а не варити.

"Житня крупа корисніше пшениці і добре підходить для правильного харчування. До того ж, згідно з дослідженнями, в житі ідеально збалансовані амінокислоти", - зазначає нутриціолог.

Крім цього, як зазначає експерт, в ній багато харчових волокон, вітамінів і мікроелементів. Титова підкреслює, що готувати житню кашу краще на воді, при бажанні додавши фрукти або ягоди, а також рослинне або топлене вершкове масло.

читайте такожЯку кашу найкорисніше їсти на сніданок-відповідь дієтолога

"Гречана каша незамінний злак для тих, хто переходить на здоровий спосіб життя. У складі гречки міститься багато білка, клітковини, вітамінів і мінералів, а також поліненасичених жирних кислот", - зазначила вона.

Також, як зазначає Титова, антиоксиданти в гречці сприяють уповільненню старіння. Фахівець додала, що вживання гречаної крупи добре позначається на травній і нервовій системі, а також серці і судинах.

"Кукурудзяна каша багата антиоксидантами, а також містить глютен, який сприяє нормалізації ваги", - сказала фахівець.

Титова помітила, що кукурудзяна крупа корисна для шлунка, жовчного міхура і печінки. Крім того, експерт зазначила, що ця крупа сприяє очищенню кишечника.

читайте такожНазвано ідеальний час для сніданку: "запізнення" загрожує великими проблемами

"Пшоно найбільше повільне з вуглеводів для сніданку. Воно багате вітамінами групи B, а регулярне вживання пшона, нормалізує жировий обмін, підтримує правильну роботу ШКТ і позитивно позначається на кишковій мікрофлорі", - додала фахівець.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти