Чи потрібно чистити мойву перед тим, як смажити: вас здивує несподівана відповідь

3 червня 2023, 15:25
Не варто забувати про такий поживний вид морської риби як мойва, адже вона є однією з найсмачніших та дуже корисних риб.
мойва
Чи можна смажити мойву з кишками? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Морська риба стала незамінним елементом нашого раціону харчування, адже вона багата на ненасичені жирні кислоти, вітаміни, мінерали та білки. Багато господинь найчастіше купують велику рибу, адже вона має менше дрібних кісток, а також легко чиститься. Проте не варто забувати про такий поживний вид морської риби як мойва. Незважаючи на те, що вона дуже маленька, ця риба є однією з найсмачніших та дуже корисних риб. Окрім того, мойва приваблює багатьох ще й тим, що вона є більш доступною за вартістю.

Із мойви можна наготувати дуже багато страв, адже її можна смажити, маринувати, тушкувати, сушити чи в'ялити. Досить часто у господинь може виникнути питання, чи можна смажити мойву з кишками, адже з такою маленькою рибою доведеться довго провозитися, займаючись її чищенням. Далі відповідаємо на це спірне питання.

Одні господині вважають, що мойву не потрібно чистити, адже саме нутрощі додають цій рибі особливої соковитості під час смаження. Проте після приготування рибу все-одно доведеться чистити. Тому тут все залежить від ваших уподобань, коли краще чистити мойву – до приготування чи після. Якщо ж ви вирішили почистити мойву перед приготуванням, щоб потім насолоджуватись неперевершеним смаком рибки та не витрачати час на її чищення, то ділимося з вами секретом, щоб ви зробили це правильно.

відео дня

Як правильно чистити мойву?

Для початку мойві потрібно відрізати голову, плавники та хвіст. Після цього потрібно обережно розпороти черевце та дістати усі нутрощі. Також не забудьте прибрати чорну плівку, адже через неї риба може бути гіркою. Якщо всередині є ікра, то можете її залишити в рибі. На цьому етапі чищення можна закінчити. Проте якщо ви хочете ще й позбутися від кісток, то доведеться розрізати мойву на дві частини та дістати хребет із ребрами. Тепер можна приступати до обсмажування риби.

Що робити щоб не було запаху при смаженні мойви?

Є один чудовий трюк, який допоможе позбутися запаху під час обсмажування мойви. Перед тим як обсмажувати мойву потрібно побризкати лимонним соком. Саме лимонний сік прибере специфічний запах з риби.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти