Чи потрібно мити кавун і диню з милом - відповідь дієтолога

15 серпня 2021, 02:16
Якщо помити ягоди, то можна убезпечити себе від різних інфекційних захворювань і харчових отруєнь.

кавун
Кавуни і дині потрібно обов'язково мити / Фото ua.depositphotos.com

Кавуни і дині потрібно мити теплою водою з милом, оскільки при розрізанні існує ризик потрапляння мікробів в м'якоть, що може привести до кишкової інфекції.

Якщо ж помити ягоди, то можна убезпечити себе від різних інфекційних захворювань і харчових отруєнь, розповіла РИА Новости дієтолог Антоніна Стародубова.

"Не вживайте в їжу кавун або диню, якщо вони пошкоджені при перевезенні або зберіганні або їхня м'якоть має нехарактерний колір, аромат або консистенцію", — попередила дієтолог.

Вона додала, що необхідно захищати поверхню баштанних від забруднення і від літаючих комах, які можуть бути рознощиками патогенних мікроорганізмів.

"Кавун і диню не варто їсти разом з кісточками. Шкірка у насіння кавуна і особливо дині дуже жорстка, тому вживання насіння дині в їжу без очищення від шкірки може спровокувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом", - зазначила дієтолог.

Як повідомляв Главред, нутриціолог Марія Розанова також попередила про небезпеку вживання кавунів разом з насінням. За її словами, якщо випадково проковтнути кілька штук, то нічого страшного не станеться, але у великих кількостях насіння може стати причиною засмічення травного тракту і розвитку деяких патологій.

Як вибрати кавун

Експерти радять при покупці кавуна звернути увагу на його зовнішній вигляд. Зокрема, наявність білої або жовтої плями вказує на те, що ягода самостійно визрівала на сонці.

Якщо таких плям дві або більше, то це означає, що кавун спеціально переміщали і могли додавати більше добрив, які прискорюють зростання плоду. Такий кавун без спеціальної перевірки на вміст нітратів краще не купувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти