Чи потрібно мити курку перед приготуванням: про це здогадуються лише одиниці

10 липня 2023, 15:12оновлено 12 липня 2023, 13:13
931
Якщо нехтувати важливими правилами підготовки курки до приготування, виникнуть серйозні ризики для здоров’я.
Курица, курятина
Чи потрібно мити курку перед приготуванням/ ua.depositphotos.com

Курятина – один із найпопулярніших продуктів, який готують різноманітними способами і використовують як інгредієнт до безлічі страв. Таке м'ясо не лише смачне, а й дуже корисне, адже містить у своєму складі багато вітамінів та корисних речовин. Але під час приготування такого м’яса часто виникає запитання, чи потрібно мити курку перед приготуванням.

Уже тривалий час це запитання викликає багато дискусій, і станом на зараз є низка аргументів "за" і "проти". Главред спробував розібратися, варто ж усе-таки це робити чи ні.

Також радимо прочитати: Як солити огірки на зиму в холодній воді: рецепт, від якого вся сім’я оближе пальчики

відео дня

Чому не можна мити курку перед приготуванням

Першою поширеною причиною, чому не можна це робити, називають те, що курятина після перебування під водою стане більш жорсткою і втратить частину свого смаку.

Проте відносно нещодавно вчені почали говорити про ще одну причину. Дослідження, які провели британські фахівці з Агентства харчових стандартів показали, що миття курятини не так змиває бактерії з її поверхні, як ще більше поширює їх по всій тушці, а також по мийці та усіх навколишніх поверхнях.

Таким чином під час миття курки ми можемо ще більше нашкодити своєму здоров’ю, адже допоможемо бактеріям поширитися по нашій кухні і, можливо, потрапити в іншу їжу.

Тому часто зустрічається порада не мити курку, а просто зняти з неї шкірку й одразу починати готувати.

Чому потрібно мити курку перед приготуванням

Проте у питанні, чи потрібно мити курку перед приготуванням, думки спеціалістів розійшлися. Є багато фахівців, які все-таки радять мити курятину. Головна причина яку вони називають – це те, що проблема розбризкування бактерій з водою перебільшена, а якщо курку не помити, на її поверхні можуть залишитися небезпечні бактерії і сліди курячого посліду.

Вважається, що просто потрібно дотримуватися правил гігієни і після того, як ви помили курку, треба добре вимити усі поверхні, які з нею контактували. Краще використовувати для очищення усіх поверхонь миючі засоби.

При цьому саму курку потрібно мити обережно, щоб не розбризкувалася вода. Далі сира курка не повинна ніяким чином контактувати з іншими продуктами, особливо тими, які не потребують обробки для вживання.

Отже, потрібно чи не потрібно мити курку перед приготуванням, залежить від рішення кожного з нас. Головне – підтримувати необхідну гігієну на кухні і проводити якісну обробку м’яса.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти