Чи потрібно мити вівсяну крупу перед варінням: головна помилка недосвідчених господинь

17 травня 2023, 13:57оновлено 17 травня 2023, 14:46
Коли хтось замислюється про те, як варити вівсяні пластівці, нерідко постає питання - чи потрібно їх промивати перед приготуванням.
Чи потрібно мити вівсяну крупу перед варінням
Чи потрібно мити вівсяну крупу перед варінням / колаж: Главред, фото: pexels

Вівсяна крупа - корисна і універсальна каша, яка щільно прижилася в раціоні українців, проте мало хто знає чи потрібно промивати плющену вівсянку перед тим, як зварити. Далі про це і поговоримо.

Чи потрібно мити вівсяну крупу перед варінням - два варіанти

У приготуванні вівсяної крупи є такі ж нюанси, як в приготуванні будь-якої каші.

Якщо говорити про промивання перед приготуванням, то люди діляться на два типи. Перші вважають, що промивання може допомогти видалити пил із зерен і зайву муку, що зроблять кашу більш світлою і приємною на вигляд, коли вона приготується. Інші при цьому стверджують, що промивання крупи - помилка і виробник перед відправкою на продаж проводить багаторазову обробку даної каші, серед якої також є промивання і сушка, які не дають вівсянці залишитися брудною, а борошно, яке є у пластівцях - взагалі корисне для шлунково-кишкового тракту.

відео дня

Тобто, рішення про те, чи варто промивати вівсянку виробника, яка опинилася в ваших руках - ви можете прийняти самостійно, спираючись на зовнішній вигляд крупи.

Як промити вівсяну крупу - універсальні правила

Промивати вівсяну крупу, як і всі інші каші необхідно за універсальними правилами. Вода повинна бути холодною і її повинно бути багато. Крім цього, промивати крупу варто до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою і позбудеться від каламутності.

Як варити вівсяні пластівці - головний нюанс

Для того, щоб вівсянка вийшла красивою і приємною на вигляд, її необхідно правильно зварити. Для цього потрібно запам'ятати, що пластівці вівсянки опускаються в киплячу воду або молоко.

Після того, як в киплячу рідину ви відправите крупу - вона буде варитися 15 хвилин. Потім закрийте її кришкою і дайте настоятися близько п'яти хвилин.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти