Чи потрібно поливати дорослі дерева: мудра порада від садівників

21 серпня 2023, 02:30оновлено 22 серпня 2023, 16:20
Часто можуть виникнути проблеми під час вирощування фруктових дерев саме тому, що господарі не знають точно, як правильно поливати дерева.
Сад, яблони, персики
Чи потрібно поливати дорослі дерева/ колаж: Главред, ua.depositphotos.com, unsplash

Для кожної рослинки дуже важлива волога, щоб рости й нормально функціонувати. Коли йдеться про дерева, то волога особливо важлива для молодих саджанців, щоб вони могли швидко прижитися на новому місці. Але якщо із саджанцями усе зрозуміло, то для багатьох залишається загадкою, чи потрібно поливати дорослі дерева?

Насправді відповідь на це питання – так, потрібно. Адже від кількості вологи, яку отримує дерево, залежить якість та кількість майбутнього урожаю.

Але при цьому потрібно знати, коли і як поливати дерева, скільки їм потрібно води у залежності від віку, якою повинна бути частота поливу. Щоб не нашкодити дереву, а принести йому лише користь, важливо дотримуватися усіх цих правил.

відео дня

Також радимо прочитати наступний матеріал: Що можна використовувати замість фольги: 5 найкращих варіантів для ідеальних страв

При цьому принципи поливу для усіх фруктових дерев практично однакові – як поливаєте, наприклад, яблуні, так можна поливати і груші, сливи тощо. Є лише єдина відмінність: дерева, які садять із кісточки (сливи, абрикоси, черешні тощо) люблять менше води, ніж ті, які садять із зернятка (яблуні, груші). Частота підливу залишається такою ж самою, а от кількість для перших потрібно зменшувати у 1,5-2 рази.

Як підливати фруктові дерева

Садівники радять у перший рік після того, як посадили саджанець, підливати його 4-6 разів за сезон по 2-3 відра води на дерево.

У наступні роки підливати можна рідше, але використовувати для цього більшу кількість води. Так, під дорослі дерева у залежності від віку та розмірів радять виливати від 10 до 50 відер.

Також важливо пам’ятати, що дерева краще підливати ввечері і використовувати для цього не холодну воду.

Ефективним способом перевірити, чи потрібно уже підливати дерево, є перевірка ґрунту біля коріння на певній глибині. Дістаньте звідти трохи землі і подивіться, чи розпадається вона у вас в руках. Якщо розпадається, то потрібно підлити дерево.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти