Чи потрібно промивати макарони після варіння: відповідь на найбільш спірне питання

30 грудня 2022, 11:00
Виявляється, що є лише один момент, коли макарони дійсно потрібно промивати після варіння.
макарони
Чи потрібно промивати макарони після варіння / фото ua.depositphotos.com

У кожному будинку хоча б раз готували макарони або спагетті. Хтось любить просто макарони з маслом або сиром, а хтось вважає за краще пасту з куркою, беконом або вершками.

Однак для багатьох може залишатися відкритим питання: чи потрібно промивати макарони холодною водою відразу після варіння.

Виявляється, в більшості випадків макарони не потрібно промивати водою. Також не варто відразу виливати воду, в якій вони варилися, адже вона може виявитися дуже навіть потрібною.

Коли потрібно промивати макарони водою

Взагалі, макарони - блюдо, яке має подаватися на стіл відразу ж після приготування, адже в іншому випадку воно просто втратить свій смак і вигляд.

Якщо ж ви не плануєте їсти макарони прямо зараз, то їх можна промити водою. Однак не варто довго тримати макарони під струменем води, досить буде просто їх злегка охолодити. Якщо цього не зробити, то вони можуть переваритись під дією власної температури.

макарони
Чи потрібно промивати макарони після варіння / фото ua.depositphotos.com

Чому не можна виливати воду з-під макаронів

Звичайно ніхто не забороняє вам це зробити. Але насправді ця вода, в якій залишилося досить багато крохмалю, може стати в нагоді для приготування соусу. Саме вона може зробити соус більш густим і однорідним. Якщо ви хочете скористатися таким способом, то вам знадобитися всього кілька ложок води з-під макаронів.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти