Про що попереджають птахи: який птах провісник біди

21 листопада 2023, 22:24
3057
Якщо птах залетів у вікно, то народна прикмета свідчить, що потрібно чекати гостей або поповнення в родині.
Птахи-часті герої народних прикмет
Птахи-часті герої народних прикмет / Колаж Главред, фото Pixabay

Що віщують птахи? Це питання напевно задавав собі кожен хоч раз в житті. Адже птах може залетіти у відкрите вікно, може битися у вікно, може сісти на людину і взагалі багато чого ще "може".

У народі птах завжди вважався особливою істотою. Багато хто вірив та й вірять зараз, що душа померлого селиться в птицю.

Тому, на питання "що значить, якщо птах заглядає у вікно", відповідь проста: нічого не означає. Пташка просто цікавиться і її щось привабило у вашому вікні.

відео дня

Якщо птах залетіла у вікно, то народна прикмета свідчить, що потрібно чекати гостей або поповнення в родині. До слова, за однією з версій - якщо птах неспокійний і літає по кімнаті, то це до серйозної хвороби. Тим часом, якщо подумати логічно, то птаха, яка залетіла в кімнату апріорі буде неспокійно літати і метушитися, адже вона буде налякана і буде шукати вихід.

Які птахи приносять біду

Є птахи, які віщують серйозні проблеми або навіть смерть. Таких птахів намагалися уникати, їх все боялися.

Мабуть, найнебезпечнішим птахом з точки зору всяких прикмет є сорока. Існує повір'я, що якщо над людиною пролетить самотня сорока, то вона скоро помре.

Ще однією пташкою з поганою репутацією вважається горобець. Згідно з народною прикметою, якщо горобець постукав у вікно з боку вулиці, сів на підвіконня або влетів в кімнату, значить в цьому будинку скоро хтось помре.

Деякі люди відзначали, що напередодні смерті когось із жителів будинку, там з нізвідки з'являвся горобець.

Хоча іноді, горобець може випадково влетіти в кімнату без будь-яких наслідків. Цілком можливо, що біля вашого вікна є гніздо горобця.

Ще один вісник поганих новин - ворон. Цю птицю часто пов'язують з потойбічними силами, та й вона часто є героєм фільмів, в яких герої ведуть боротьбу з силами зла.

Згідно з народними прикметами, якщо в будинку є хвора людина, а на дах цього будинку прилітає чорний ворон і каркає, то варто скоро чекати смерті.

Ще одна погана прикмета - це голуб, який б'ється у вікно.

Цікавий факт про птахів. Погана прикмета, що пророкує смерть - це дикий птах в клітці, що живе у вас в будинку. Якщо не хочете накликати біду - не тримайте вдома диких птахів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти