Про які проблеми в організмі свідчить стан волосся - відповідь трихолога

17 серпня 2021, 05:09
Наше волосся дуже швидко реагуює, якщо в організмі чогось не вистачає. Тому важливо не пропустити ці сигнали.
волосся, випадання волосся
Половина людей, які перехворіли на коронавірус, скаржаться на серйозне випадання волосся / ua.depositphotos.com

Стан волосся є дзеркалом нашого здоров'я. Клітини волосяного фолікула дуже швидко діляться, і якщо в організмі спостерігається дефіцит або надлишок будь-яких нутрієнтів, то структура і якість волосся неминуче зміняться. Лікар-трихолог Ольга Медецька розповів, як за станом волосся розпізнати хворобу.

Про які хвороби свідчить стан волосся

Рання сивина говорить про недостатність таких мікроелементів як мідь і марганець.

Зниження швидкості росту волосся може спостерігається при широкому спектрі дефіцитів. Але найчастішим "винуватцем" можна назвати недостатність цинку і заліза.

Витончення волосся - ознака ослабленої імунної системи.

Сухість і недостатній блиск волосся можна побачити при нестачі калію.

"Сухість в даному випадку не пов'язана з "посіченими кінчиками" або, правильніше, трихоптилозом. Також волосся може повідати нам, лікарям-дерматовенерологам, трихологам, про те, які захворювання ви маєте, коли були, можливо радісні, але стресові події у вашому житті, як ви спите і працюєте, як миєте волосся і як за ними доглядаєте", - пояснила трихолог.

До слова, 49% людей, які перенесли коронавірус, скаржаться на серйозне випадання волосся. Причому ускладнення проявляється не відразу, а через 2-6 місяців після зараження.

"Головне завдання тут навіть не в тому, щоби зберегти волосся, а щоби виростити нове. До засобів народної медицини тут вдаватися марно - жодні диво-маски не врятують. Передусім, необхідно знайти причину випадіння волосся", - зазначила Медецька.

Як повідомляв Главред, японські вчені стверджують, що сам COVID-19 винен лише частково в випаданні волосся. Найімовірніше, це наслідки стресу, який відчуває людина під час лікування, а не самого вірусу.

Трихолог Наталія Короткова також вважає, що причиною облисіння є не коронавірус, а серйозні препарати, які застосовувалися для лікування хвороби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти