Шпалери можна не зривати: як прибрати цвіль на стінах

9 січня 2023, 09:59оновлено 9 січня 2023, 10:41
Врятувати почорнілі стіни можна народними засобами, які коштують копійки.
Цвіль
Як прибрати цвіль на стінах / скріншот YouTube

Набридлива цвіль на шпалерах не тільки псує зовнішній вигляд кімнати, але й небезпечна для здоров'я. Чим раніше почати з нею боротися, тим буде легше від неї позбутися.

Цвіль на шпалерах може з'явитися через кілька причин:

  • Недостатній доступ свіжого повітря.
  • Неякісна і неефективна гідроізоляція зовнішніх стін.
  • Відсутність гідроізоляції стиків між плитами.
  • Розташування квартири на останньому поверсі будівлі, у якого протікає дах і волога проникає в приміщення, просочуючи шви і стики між панелями.

Як прибрати цвіль зі шпалер не знімаючи їх?

Знищення цвілі на поверхні шпалер або під ними, можна провести самостійно, але потрібно бути готовим до того, що обробку доведеться проводити кілька разів

відео дня

Одним з дешевих і доступних засобів є звичайна харчова сода. Лугом простіше очистити поверхню шпалер від цвілі, не пошкодивши фінішне покриття. При розведенні 3 г гідрокарбонату натрію в 200 мл теплої води нема потреби додавати в розчин ще які-небудь речовини. Губку просочують отриманим розчином і обережно змивають чорний наліт.

9% столовий оцет наливають в пульверизатор і розпилюють по ураженій поверхні. М'якою матерією знімають наліт і знову обробляють поверхню оцтом. Через 12 годин оброблену ділянку слід омити теплою водою і просушити. Таким способом можна видалити цвіль, яка була виявлена під шпалерами.

Для досягнення швидкого і максимального ефекту використовують перекис водню та фунгіциди, які продають в аптеках. Змішуючи протигрибковий склад і перекис в пропорції 1:1, отримують засіб для боротьби з побутовою цвіллю.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти