Обрізали - не викидайте: 5 смачних і корисних способів використання шкірки від яблук

5 лютого 2022, 04:43
1082
Очистки від фрукта зовсім не сміття!
Обрізали - не викидайте: 5 смачних і корисних способів використання шкірки від яблук
5 смачних і корисних способів використання шкірки від яблук / колаж Главред

Яблуко - один з найбільш вживаних продуктів серед українців. Перед тим, як їх з'їсти, багато воліють очистити фрукт від шкірки, але мало хто використовує її, а відразу відправляє в смітник.

Главред розбирався, як витиснути максимум з яблука і куди використовувати його шкірку.

Яблучні чіпси і сушка

Найочевиднішим, але одним з найпопулярніших способів використання яблук і шкірки від них, є їх висушування. З такої сушки виходить смачний компот. З чіпсами складніше: шкірку потрібно викласти в один-два шари на деко, застелене пергаментом.

відео дня

читайте також5 незвичайних, але корисних способів застосування картоплі в побутіПідсушити в духовці при температурі 80 градусів протягом декількох годин. Додати ложку топленого масла, перемішати і нагріти духовку до 200 градусів. Запікати чіпси протягом 10 хвилин. Таку закуску можна присипати корицею.

Млинці з яблук і кекси

Для цього подрібніть яблучну шкірку в блендері і додайте масу до тіста для млинців, вафель або кексів. Шкірка надає легкий яблучний аромат і збільшує вміст клітковини в будь-якій з цих страв.

Яблучний чай

Для приготування напою досить залити шкірку окропом і дати йому настоятися. Також можна додати корицю і заправити медом.

Як очистити алюмінієвий посуд?

Буває, що на каструлі з алюмінію з'являються некрасиві плями, але їх можна дуже легко прибрати за допомогою яблучної шкірки. Досить скласти їх в місткість, залити водою і прокип'ятити не менше пів години. Кислота вступить в хімічну реакцію з металом, а плями зникнуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти