Звичайні тапочки можуть накликати біду: чому носити і дарувати домашнє взуття погана прикмета

13 липня 2022, 15:45
Забобонна людина ніколи не подарує і не прийме тапки в подарунок.
тапочки, тапки
Чому носити і дарувати домашнє взуття це погана прикмета / pixabay.com

На перший погляд, безневинні домашні тапочки можуть накликати біду. Принаймні так вважають забобонні люди.

Главред розбирався, чому не можна дарувати домашні тапочки або носити чужі.

Чому не можна дарувати домашні тапочки: забобони і прикмети

Занадто недовірливі і забобонні люди сприймуть такий подарунок негативно, а пов'язано це з тим, що тапочки мають відношення до світу мертвих. Таким чином, підносячи тапки в подарунок, ви натякаєте винуватцю урочистостей про те, що йому пора відправитися в інший світ.

відео дня

Пов'язано це, в першу чергу, з тим, що людей прийнято було ховати в білих тапочках, саме звідси й пішло дане марновірство. Варто відзначити, що домашнє взуття в якості подарунка найбільше може засмутити літніх людей, що цілком зрозуміло.

читайте такожПрикмети на 14 липня: що не можна робити і як не потрапити в бідуЩе одним повір'ям, яке з'явилося в народі, є ознака швидкої розлуки з коханою людиною, якщо він підніс в якості подарунка домашню взуття.

Це правило, в першу чергу, відноситься до жінок, вважається, що якщо вона подарує своєму коханому чоловікові, з яким вони ще не живуть разом, то це буде символізувати її швидкий переїзд до нього.

Безумовно, тут основну роль відіграє психологічний фактор і якщо чоловік не готовий до серйозних стосунків, то такий подарунок дійсно може бути недоречним. В іншому випадку, подарувати домашні теплі тапочки, буде доречно, адже це символ домашнього затишку і комфорту.

Чи можна носити чужі тапки?

Відійдемо від забобонів і перейдемо до фактів. Мікоз стоп (він же грибок) можливо підчепити в басейнах, сауні або надягаючи чужі тапочки в гостях. Якщо ви не можете обійтися без такого взуття, то краще принесіть її з собою. Відвідуючи сауну або басейн, завжди беріть гумові тапочки. У таких місцях існує величезний ризик (через, що воно є суспільним) заразитися мікозом стоп.

читайте такожЯк правильно варити рис і чому ніколи не можна виливати рисовий відвар: три правила для господиніЯк проявляється ця недуга? На стопах з'являється почервоніння. Через деякий час шкіра починає лущитися (все це справа супроводжується свербінням). В цьому випадку слід звернутися до лікаря-дерматолога і він призначить відповідне лікування.

Якщо ж ви запросили в гості своїх знайомих або друзів, то продумайте цей пункт. Для таких цілей багато виробників сьогодні випускають спеціальні тапочки для гостей. Як альтернатива: можна запропонувати друзям гумові шльопанці, які легко мити і дезінфікувати.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти