Звичайне лаврове листя змусить кімнатні рослини пишно цвісти: як приготувати підгодівлю вдома

8 листопада 2022, 04:39оновлено 14 листопада 2022, 15:11
Лавровий лист для кімнатних рослин дуже корисний. Він зміцнює, оздоровлює, стимулює зростання. Як приготувати з нього добриво для квітів в домашніх умовах?
Лавровий лист
Оживити рослини можна за допомогою настою з лаврового листа / Фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Багато продуктів і навіть відходів, які є у кожного на кухні, можуть бути дуже ефективним добривом для квітів. Зокрема, приготувати добриво для кімнатних квітів можна зі спецій. Як це зробити, читайте в матеріалі Старі спеції краще не викидати: як приготувати дешеве та дієве добриво для квітів удома. Також підгодувати рослини можна за допомогою звичайного лаврового листа.

Лавровий лист для квітів - в чому користь

Лавровий лист має антисептичні та антибактеріальні властивості. Крім того він багатий на вітаміни групи В, А і С, а також містить калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, натрій, цинк.

читайте такожЛаврове дерево вдома принесе багатство і вбереже від біди: які ще прикмети з ним пов'язані

І найголовніше - лавровий лист багатий на оцтову та мурашину кислоти, які мають відмінний стимулюючий вплив на рослини.

Крім того, така підгодівля не лише зміцнить, оздоровить і стимулюватме зростання кімнатних квітів, але і відлякає павутинного кліща.

Чи можна поливати квіти настоєм лаврового листа? Безумовно можна і навіть потрібно. Приготувати таке добриво для квітів удома можна дуже просто.

Для цього потрібно 4 лаврових листка залити одним літром гарячої (близько 70 градусів) води. Настій рекомендується готувати в банці з кришкою. У цьому випадку ефірні олії лаврового листа залишаться всередині.

Розчин повинен настоятися протягом 3-4 годин і охолонути до кімнатної температури. Після цього кімнатні квіти можна поливати під корінь, обприскувати з пульверизатора або протирати листя ватним диском.

Підживлення з лаврового листа потрібно вносити не частіше одного разу на місяць.

Раніше Главред писав, що кориця - це хороше добриво для кімнатних квітів і рослин в саду та городі. Ця спеція працює як природний укорінювач, стимулює зростання, бореться зі шкідниками та хворобами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти