Очистить підлогу і нейтралізує запах в будинку: 6 несподіваних способів використовувати сіль

18 травня 2023, 18:31
Главред розповість, як почистити ложки і виделки до блиску, а також інші лайфхаки за допомогою солі.
6 несподіваних способів використання солі
6 несподіваних способів використання солі / колажу: головний редактор, фото: pexels

Мало хто знає, що сіль - продукт необхідний не тільки в кулінарії, але і в побуті. Ми розповімо, як можна використовувати сіль в будинку для того, щоб він став краще і чистіше.

Як позбутися від сильного запаху в квартирі - сіль в допомогу

Сіль відмінно дезодорує, адже у неї багато хитрощів. Якщо ви хочете швидко позбутися від неприємних запахів на кухні, які поширюються по всьому будинку, наступне рішення швидко вирішить проблему.

У мисці змішайте близько 20 крапель вибраного вами ефірного масла зі 150 г крупної солі. Помістіть ємність у важливе місце на кухні. Крім того, якщо запахи дійсно стійкі і задушливі, ви можете розсипати суміш у різні маленькі мішечки, які можна розвісити по дому. Крім того, що цей розчин природним чином дезодорує і освіжає ваш будинок, він також поглинає вологу.

відео дня

Як почистити килим за допомогою солі - другий спосіб використовувати сіль

Домашній засіб для чищення килимів. Зізнайтеся, це ніколи не буває простим завданням.

Для того, щоб вичистити килим за допомогою солі, просто насипте хороший шар солі на килим, загорніть його в рулон і залиште на кілька годин. Після розгортання пропилососьте килим, щоб видалити всі частинки солі. Він знову буде чистим і продезінфікованим. Ваш килим також знову отримає блиск і яскраві кольори.

Як мити підлогу з сіллю - несподіване рішення

Замість того, щоб годинами відтирати брудні поверхні, просто додайте сіль у звичайне відро води і швидко мийте їх цим чудодійним розчином. Крім дезинфікуючої дії, сіль видалить складні плями. Ваша підлога засяє як ніколи раніше.

Як почистити ложки і виделки до блиску - сіль поспішає на допомогу

Список корисних властивостей солі можна продовжувати і продовжувати. Ви могли собі уявити, що вона може навіть очистити ваші срібні прилади? Більше ніякої іржі і тьмяності: всі ваші срібні, золоті та металеві вироби піднімуться з попелу. Для того, щоб застосувати метод необхідно змішати сіль з невеликою кількістю білого оцту, змочити цим чисту губку і гарненько потерти метал, щоб він знову заблищав. Ваші столові прилади та прикраси нарешті оживуть новим життям.

Як очистити кухонні дошки - сіль і лимон на допомогу

У тому випадку, якщо на вашій кухні є брудні, вологі і все ще повні залишків їжі дошки, у нас є прекрасний засіб для запобігання розмноження мікробів і бактерій на них.

Змочіть дошки невеликою кількістю лимона і ретельно натріть їх сіллю. Потім залиште її на кілька хвилин, промийте водою і висушіть з обох сторін чистим рушником. Ваші дошки після цього будуть не тільки чистими, але і прекрасно продезінфікованими.

Як прибрати сліди від чашок на дерев'яних меблях - простий лайфхак

Коли людина постійно ставить склянки і чашки на дерев'яні меблі, залишаються сліди. Позбутися від них можна також за допомогою солі. Змішайте сіль з невеликою кількістю масла. Змочіть губку в цій суміші і обережно потріть сліди. Залиште на годину. Після цього ви побачите, що слідів більше немає.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти