Одяг буде бездоганно чистим: 5 найкращих способів, як прибрати білі розводи після прання

27 червня 2023, 19:02оновлено 28 червня 2023, 16:46
Якщо знати кілька секретів, то на речах не з’являтимуться білі плями. Якщо ж вони вже з’явилися, є кілька простих способів, як прибрати білі розводи на одязі.
Стирка, стиральная машина, одежда
Як прибрати білі розводи після прання/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Чи знайома вам ситуація, коли прання пішло не по плану, і на висушеному одязі замість плям тепер красуються добре помітні білі розводи? Напевно, з цією ситуацією хоча б раз у житті стикався кожен. Білі сліди на одязі після прання можуть проявлятися або одразу ще на вологій тканині, або ж уже після того, як речі були висушені.

Є чимало ефективних способів, як прибрати білі розводи на одязі. Але набагато легше запобігти такій проблемі, ніж потім її вирішувати. Тому кожному буде корисно знати, чому на одязі з'являються білі плями після прання. Таких причин є декілька.

Чому після прання залишаються білі розводи

1. Занадто багато прального порошку

Без сумніву можна сказати, що це найпопулярніша причина, чому після прання залишаються білі розводи. Часто нам здається, що чим більше порошку ми засипатимемо у відповідний відсік в машинці, тим чистішим у результаті вийде одяг. Але ефект виходить прямо протилежний, адже навіть якщо плями зникнуть з тканини, на ній залишаться неприємні білі сліди. І доведеться витрачати додатковий час, щоб від них позбутися.

відео дня

читайте такожВід плям не лишиться ні сліду: 5 найкращих способів, як помити диван в домашніх умовах2. Занадто багато речей у барабані

Кожна пральна машина розрахована на певну кількість речей, яку у неї можна покласти для прання. Виробники найчастіше вказують таку кількість у кілограмах сухого одягу. Якщо цей ліміт перевищити і покласти у барабан занадто багато речей, то пральний порошок просто спресується між шарами тканини і не зможе добре виполоскатися.

3. Економний режим полоскання

Якщо обрати економний режим полоскання одягу, то води, яку використає пральна машина, може не вистачити для того, щоб повністю позбутися від усіх залишків порошку. У такому разі для того, щоб не залишилося білих слідів, може знадобитися додаткове полоскання.

Одяг буде бездоганно чистим: 5 найкращих способів, як прибрати білі розводи після прання
Якщо використовувати економний режим полоскання, не усі залишки порошка можуть вимитися з одягу/ ua.depositphotos.com

4. Жорстка вода

Якщо для прання використовується жорстка вода, а у машинці немає або зламана система фільтрації, то домішки у такій воді залишатимуть білі плями на одязі після кожного прання.

5. Сипання порошку у барабан замість лотка

Дехто надає перевагу тому, щоб сипати пральний порошок не у лоток, який для цього призначений, а прямо у барабан машинки поверх одягу. Але від такої звички краще відмовитися. Адже з лотка машинка подає порошок уже частково розчиненим у воді й рівномірно його розподіляє по барабану. Якщо ж насипати порошок у барабан, він може не встигнути нормально розчинитися і залишити білі розводи на одязі. Що ще гірше, він може втрамбуватися у річ, на яку його насипали, і сильно вибілити окремі ділянки.

Що робити якщо після прання залишилися розводи

Позбутися цієї проблеми можна кількома способами, які ми описали далі.

1. Повторне полоскання

Можна повторно прополоскати речі або у пральній машині, обравши режим "полоскання", або вручну.

2. Замочування

Якщо розводи дуже сильні, можна замочити одяг у чистій теплій воді і залишити його відмокати на пів години. Після цього прополоскати речі кілька разів.

3. Полоскання з кондиціонером

Можна добре прополоскати одяг, додавши у воду невелику кількість кондиціонера для прання. Замість кондиціонера можна використати невелику кількість гелю для миття посуду. Такі засоби можуть розм’якшити волокна, і залишки порошку легше виполощуться.

4. Прання з господарським милом і оцтом

Якщо розводів на одязі багато, можна випрати річ вручну, розвівши у воді невелику кількість натертого на тертці господарського мила та оцет. Після прання одяг потрібно добре прополоскати.

Одяг буде бездоганно чистим: 5 найкращих способів, як прибрати білі розводи після прання
Якщо розводи дуже сильні, від них можна позбутися за допомогою господарського мила та оцту/ ua.depositphotos.com

5. Розчин лимонної і щавлевої кислоти

Потрібно в одній склянці води розчинити по одній чайній ложці лимонної і щавлевої кислоти. Змочити у цьому розчині ватний тампон і протерти білі розводи на одязі. Через 15-20 хвилин прополоскати оброблені місця у чистій воді.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти