Одяг буде скрипіти від чистоти і свіжості: лайфхаки з капсулами для прання, про які ви не знали

8 лютого 2023, 17:20
Розповімо про переваги капсул для прання і про те, як їх треба використовувати.
Лайфхаки з капсулами для прання
Лайфхаки з капсулами для прання / pixabay.com

Капсули для прання давно увійшли в ужиток і стали буденним засобом для прання. Нам в рекламі показали, як хвацько і просто закинути капсулу для прання в барабан пральної машинки, але мало, хто знає, які бувають лайфхаки з капсулами для прання. Закинути цю маленьку "коробочку" з різними рідинами потрібно ще вміти, щоб вона не зіпсувала білизну, не залишила плям на одязі.

Капсули для прання: переваги та недоліки

Головними причинами потрапляння одягу в барабан є плями, пил, білкові забруднення, а також неприємний запах. Вивести всі ці забруднення допоможе капсула для прання, що складається з трьох відсіків. У кожному з них різні речовини – пральний гель, кондиціонер, засіб для виведення плям і відбілювач. Набір рідин в капсулах обумовлений призначенням – для білої, кольорової білизни, вовняних речей та інших.

У чому переваги капсул для прання:

відео дня
  1. Простота застосування - їх досить закинути в барабан і немає необхідності досипати або доливати додаткові засоби.
  2. Всі компоненти - відбілювач, плямовивідник, Кондиціонер вже відміряні і розраховані на прання повного барабана речей.
  3. Повне розчинення всіх складових і оболонки в тому числі, в них немає ніяких кристалів або інших частинок, які можуть залишити неприємні білясті розводи на одязі.
  4. Рідкі компоненти проникають в тканину і перуть навіть найскладніші забруднення.
  5. Упаковка займає мінімум місця і дає можливість позбутися від безлічі пляшок і пачок з іншими засобами, а значить і заощадити на них гроші.

Недоліків не так багато, як здавалося на перший погляд. Багатьом не до душі, що капсулу не можна дозувати і потрібно чекати поки наповниться барабан пральної машини білизною. Також вважається незручною необхідність купувати пластиковий контейнер з капсулами, а виробники не пропонують економічних упаковок.

Проте, покупка капсул вигідніша, ніж придбання пачки порошку, пляшки засобу для виведення плям, відбілювача або іншого засобу.

Лайфхаки з капсулами для прання: розкриваємо секрети

В першу чергу варто сказати, що повне розчинення засобів, якими наповнена капсула ще не гарантує відсутність плям на одязі. Тому важливо знати, як треба використовувати капсули для прання. Практика показує, що капсулу краще покласти в барабан першою, а потім на неї вже укласти білизну. Так вона розчиниться у воді рівномірно, не заплутається в одязі і не залишить слідів, які можуть з'явитися в процесі розчинення.

Одна капсула розрахована на 4-5 кг білизни. Це і буде відповіддю на питання скільки капсул потрібно для прання. При завантаженні барабана не варто змішувати темну білизну зі світлою і кольоровою. Прання можна запускати на низьких температурах. Активні речовини з капсули впораються з усіма забрудненнями. Оптимальним температурним режимом прання є 30-40 градусів. Вода буде досить теплою, щоб розчинити капсулу. У занадто холодній воді вона може залишитися і заплутатися в одязі.

Якщо на білизні залишилися частинки капсули або гелевого кошти, їх можна прибрати шляхом полоскання в теплій воді. У разі, якщо ефекту немає, потрібно нанести на цю ділянку спирт, залишити на 15 хвилин, а потім змити теплою водою.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти