Один ангел-охоронець на двох: чому не можна називати сина на честь батька, а дочку - на честь матері

1 травня 2023, 08:37
У народі вважають, що традиція називати дитину ім'ям родича завдає по малюкові енергетичного удару. Чи так це насправді?
Мама і дочка, тато і син
Чи можна називати дитину на честь родичів і чим це загрожує / Фото pixabay.com

Традиція називати сина на честь батька або дідуся, а дочку - на честь мами або бабусі дуже популярна. З одного боку, це досить красиво, коли ім'я та по батькові у людини співзвучні. Наприклад, Дмитро Дмитрович, Олександра Олександрівна, Володимир Володимирович або Євгенія Євгенівна. Але є й альтернативна думка - в народі вважають, що традиція називати дитину ім'ям родича завдає по малюкові енергетичного удару. Також, згідно з повір'ями, носії одного і того ж імені в родині отримують одну на двох удачу та одного на двох ангела-охоронци. Так чи можна називати дитину на честь родичів?

Вважається, що ім'я-це не просто набір букв. Коли ми даємо ім'я людині, ми наділяємо його певним набором якостей, а також певною долею і енергетикою. Відповідно, називаючи дитину на честь когось, можна передати малюкові долю і енергетику і самого імені, і людини, який вже його носив в сім'ї.

Чому не можна називати дитину ім'ям померлого родича

Якщо у родині загинула дитина, не можна називати другу дитину ім'ям померлої, інакше її теж може чекати важка доля. При цьому дозволяється і навіть вітається іменувати немовлят на честь близьких, загиблих на війні. Кажуть, що Бог додає нащадку непрожиті роки загиблого.

відео дня

Не можна називати дитину на честь родича, який помер не своєю смертю. Це може приректи людину на самотність, їй складно буде створити сім'ю.

Як ще категорично не можна називати новонародженого:

  • на честь померлого батька або матері, тому що наречений таким чином може повторити долю батька, тобто піти в інший світ, не зустрівшись зі своїми дітьми;
  • на честь зниклих безвісти або померлих від важкої недуги. Вважається, що новонароджений повторить їхній життєвий шлях;
  • на честь покійних родичів, які займалися криміналом;
  • на честь озлоблених або невдачливих родичів.

Чи можна назвати сина на честь батька

Називаючи сина на честь батька або діда, найчастіше хочуть вшанувати пам'ять цієї людини. Однак в народі вважається, що разом з ім'ям дитина отримує і долю родича, в честь якого її назвали. Таким чином малюк стає відповідальним за карму свого роду. Якщо людина, чиє ім'я носить дитина, прожила хороше та щасливе життя - це не найгірший варіант, але що якщо ні? Виходить, малюк протягом життя буде повторювати батьківську долю. Вважається, що можуть повторитися навіть деякі хвороби, неприємності або фінансові негаразди.

Ще одне марновірство пов'язане з ангелами-охоронцями. Нібито якщо в сім'ї будуть дві людини з однаковим ім'ям, то у важкій ситуації захисник буде охороняти старшого за віком, а дитина може постраждати.

До слова, ті самі забобони стосуються і ситуації, коли дівчинку називають на честь мами, бабусі або іншої близької родички. Вважається, що дівчинка, названа на честь мами, стане її копією та повторюватиме її долю.

Що говорять психологи з приводу однакових імен дітей і батьків

За словами фахівців, дитина може почати ображатися на батьків через те, що їй не придумали своє власне ім'я. Тезки на підсвідомому рівні конкурують один з одним, в результаті це може перешкоджати здоровій сімейній атмосфері.

Психологи також звернули увагу на те, що малюк може не відчувати індивідуальності, якщо у нього буде одне ім'я з кимось із батьків. Його унікальні риси характеру можуть просто "розчинитися" в особистості батька або матері.

Що значить, якщо у чоловіка і дружини однакові імена

Згідно з народними прикметами, якщо чоловік і дружина виявляються тезками, їхній шлюб буде дуже довгим, міцним і щасливим.

Наприклад, Валерій та Валерія, Євген та Євгенія, Олександр і Олександра мають всі шанси прожити довго і щасливо.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал - ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти