Один невірний крок – і річ стане ганчіркою: як правильно прати термобілизну в машинці

17 березня 2023, 14:37
Власникам термобілизни варто бути обережними, адже коштує така річ недешево, а от зіпсувати її можна за лічені секунди.
Стирка, стиральная машина
Термобілизну потрібно правильно прати, щоб не зіпсувати/ pexels.com, unsplash.com

Термобілизна уже давно увійшла в активний вжиток людей, які через свої професійні обов’язки або любов до активного проведення часу щодня багато рухаються. Такий предмет одягу покликаний відводити вологу від тіла під час активностей і забезпечувати нормальну "вентиляцію", що у свою чергу допомагає зберегти тепло. Саме через таке її призначення термобілизну одягають на голе тіло, а вже поверх неї – одяг.

Проте термобілизна досить вибаглива у догляді. Тому варто знати основні правила, як краще прати термобілизну, перед тим, як приступити до цього процесу. Недотримання основних правил може призвести до непоправної шкоди – розтягнення і пошкодження матеріалу, втрати його основних властивостей тощо.

Як часто прати термобілизну

Так як і звичайну білизну, її потрібно прати досить часто. Наприклад, якщо ви одягнули термобілизну під час походу у гори і провели у ній цілий день, або займалися у ній спортом й під час цього активно пітніли, то варто її випрати уже після одного одягання.

відео дня

Потрібно розуміти, що йдеться не лише про елементарну гігієну, а й про здатність тканини виконувати покладені на неї "обов’язки". Так, якщо мікропори матеріалу заб’ються, то волога уже не буде так ефективно відводитися від тіла.

Як прати термобілизну руками

Термобілизні найбільше підходить ручне прання. Не варто хвилюватися про те, що руками ви не зможете так ефективно її випрати, адже цей матеріал досить швидко очищається у воді.

Щоб не нашкодити тканині занадто високими температурами, прати потрібно у воді за температури 40 градусів або нижче. Варто перед пранням ознайомитися з інформацією, зазначеною на ярличку виробу. Для деяких видів термобілизни дозволяється прання лише за 30 градусів.

Ні в якому разі не можна використовувати відбілювач – якщо цей засіб містить хлор, то це прання може стати для вашої термобілизни останнім, адже такої "обробки" вона точно не переживе.

Найкраще обирати спеціалізовані засоби для прання. Адже після застосування тих миючих засобів, якими ви звикли користуватися, на тканині термобілизни може залишитися липкий наліт. Дозволяється застосовувати засоби, які призначені для прання вовняних виробів.

Як правильно прати термобілизну в машинці

Звісно, ручне прання буде найкращим варіантом, але це не означає категоричної заборони машинного прання. Головне робити усе правильно.

Найголовніше питання – на якому режимі прати термобілизну в пральній машині. Довге перебування у барабані машинки такі речі не витримають, принаймні без шкоди для їхньої цілісності. Тому краще не ризикувати. Потрібно обирати найделікатніший режим, до прикладу, для вовняних та шовкових речей.

Під час прання термобілизни у машинці варто додати ополіскувач, який має антистатичний ефект.

Ні в кому разі не можна проводити віджим у машинці – краще вийняти речі одразу після прання, прополоскати вручну і почепити сохнути, не віджимаючи. Оскільки з термобілизни скапуватиме вода, можна спочатку почепити її над ванною. Якісні моделі висихають дуже швидко.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти