Винахідливі господині обертають тертку в целофан: у чому хитрість

2 серпня 2022, 15:43
Маленька хитрість, яку варто взяти на озброєння.
терка
Терка / скріншот

Ви могли бачити або чути, що деякі господині перед використанням тертки загортають її в целофан. Виявляється, такий лайфхак може значно зберегти ваш час і сили.

Всім відомо, що часник надає не тільки специфічний смак і аромат різних страв, але і допомагає боротися із застудою.

Найчастіше він додається в їжу в подрібненому вигляді. Зазвичай для цього застосовується прес, але якщо його під рукою не виявилося, можна використовувати і дрібну тертку.

відео дня

Щоб тертку було простіше відмити після часнику, варто скористатися одним простим лайфхаком - надіти на неї целофановий пакет або обернути стретч-плівку.

читайте такожПрибирає іржу, видаляє накип і відмиє посуд: на що здатна лимонна кислота в парі з содоюТаким чином при натиранні весь часник виявиться на целофані і його не доведеться зчищати з терки і виколупувати з отворів.

Сама ж терка залишається практично чистою - досить буде лише обполоснути її під проточною водою. Цей спосіб також підійде для натирання імбиру і багатьох овочів і фруктів, які можна натирати на кухонній тертці.

терка
терка / скріншот

Як відмити тертку

Якщо ви не скористалися лайфхаком вище - не сумуйте. Очистити пластмасову шатківницю можна за допомогою натирання картоплі. Обробити потрібно обидві сторони. Сік покриває поверхню виробу, в цьому і полягає весь секрет.

Щоб очистити тертку для овочів, виготовлену з жерсті, досить помити її вручну за допомогою щітки, але перед цим замочіть її у воді.

Вам може стати в нагоді:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти