Вікна миттєво заблищать і засяють: як без зайвих зусиль відмити сліди скотчу зі скла

16 січня 2023, 15:00
Главред ділиться секретами, як швидко зняти скотч з вікон та чим відмити залишки скотчу зі скла.
окно, скотч
Як без зайвих зусиль відмити сліди скотчу зі скла / pixabay.com, скріншот

На початку повномасштабної війни ледь не кожен українець вирішив убезпечити свою домівку. Зокрема, багато хто заклеїв вікна скотчем, щоб у випадку вибуху уламки скла не зашкодили мешканцям будинку. Зазначимо, що знімати скотч з вікон ще не час, адже ніхто не знає підлих планів російських окупантів. Проте українці впевнені в одному - перемога вже близько, а тому важливо знати заздалегідь, як привести свій будинок до ладу після того, як ворог остаточно покине нашу землю. Главред ділиться секретами, як швидко зняти скотч з вікон та чим відмити залишки скотчу зі скла.

Як зняти скотч з віконного скла

Щоб на вікні залишилось якнайменше слідів, важливо правильно відклеїти скотч. У цьому нам допоможе фен. Потрібно прогріти поверхню скотчу упродовж 30 секунд, а потім перевірити, чи легко знімається скотч. Якщо стрічка скотчу погано відходить від вікна, потрібно ще трохи його прогріти феном. Проте пам'ятайте, що надмірне нагрівання може призвести до деформації пластикового вікна. Тому тут важливо не перестаратися.

Коли скотч прогрівся, починайте знімати його зі скла. Скотч потрібно натягувати на себе, ніби розтягуючи його. У такий спосіб на вікні залишиться якнайменше слідів від скотчу.

відео дня

Як відмити залишки скотчу зі скла

Якщо ж ви вже зняли скотч зі скла, то це не проблема, адже ми знаємо, чим можна відтерти застарілий скотч з пластикового вікна. Це не займе багато зусиль та часу. Потрібно знати лише декілька простих секретів.

Щоб з легкістю відмити сліди від скотчу, потрібно приготувати содовий розчин. Для цього потрібно у склянці води розчинити 4 столові ложки соди. Потім за допомогою ганчірки потрібно змочити цим розчином віконне скло. Після цього потрібно взяти губку, попередньо змочивши її в содовому розчині, та протерти нею залишки клею від скотчу. Коли весь клей відстав від скла, промийте вікно звичайною водою з додаванням мийного засобу. Насамкінець протріть вікно склоочисником, щоб воно знову виблискувало.

Ще один дієвий засіб, який допоможе очистити скло від скотчу, - це рослинна олія. Для цього потрібно змочити ватний диск в олії та протерти ним скло. Далі потрібно залишити скло у такому стані на 15-20 хвилин. Коли зазначений час минув, змочіть губку у мийному розчині та з легкістю приберіть залишки скотчу. В кінці протріть вікно засобом для миття скла.

Наступні засіби, які є дієвими у боротьбі зі слідами скотчу, це ацетон, бензин або нашатирний спирт. Змочіть губку в одному з цих розчинів та протріть нею залишки клею від скотчу. Запах у приміщенні буде не з найкращих, тому потрібно відчинити вікна. Особливо це стосується нашатирного спирту, який може викликати задуху. Тому діяти потрібно вкрай обережно. Коли увесь клей відмився, промийте вікно мийним розчином, а потім склоочисником.

Останній дієвий засіб для зняття слідів скотчу знайдеться в кожному домі. Це зубна паста. Її потрібно просто нанести на залишки скотчу та залишити буквально на 10 хвилин. Після цього змочіть губку у мийному розчині та з легкістю приберіть увесь скотч. Не забудьте наприкінці протерти вікно засобом для миття скла, щоб воно знову сяяло.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти