Остаточне рішення: Євробачення-2023 пройде не в Україні

23 червня 2022, 21:03
Рішення було продиктовано обов'язком EBU забезпечити виконання умов, що гарантують безпеку і захист всіх, хто працює і бере участь у заході.
Євробачення Україна
Євробачення -2023 не проходитиме в Україні / eurovision.tv

Європейський мовний союз оголосив остаточне рішення з приводу місця проведення конкурсу Євробачення-2023, який повинен був пройти в Україні.

Однак через жорстокий напад Росії на Україну, конкурс не буде проходити у нас, навіть незважаючи на перемогу Kalush Orchestra в 2022 році в Турині.

"EBU повністю розуміє розчарування, викликане оголошенням про те, що конкурс пісні "Євробачення"-2023 не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року. Рішення було продиктовано обов'язком EBU забезпечити виконання умов, що гарантують безпеку і захист всіх, хто працює і бере участь у заході, планування якого необхідно почати негайно в приймаючій країні. Зазвичай для роботи на конкурсі пісні "Євробачення" акредитовано не менше 10 000 чоловік, включаючи знімальну групу, співробітників і журналістів. Очікується, що на захід приїдуть ще 30 000 фанатів з усього світу. Їх благополуччя-наша головна турбота, - сказано на офіційному сайті мовника.

відео дня

читайте такожЦе Для тебе, Путін: представники Фінляндії на Євробаченні показали середній палець президенту Росії

У повідомленні сказано, що вкрай важливо, щоб рішення, прийняті щодо такої складної телевізійної події в прямому ефірі, приймалися професіоналами в області мовлення і не ставали політизованими.

У Правилах конкурсу пісні "Євробачення", з якими згодні всі беруть участь мовники, чітко зазначено, що захід може бути перенесено в форс-мажорних ситуаціях, таких як триваюча війна.

Крім того, EBU звернувся за консультацією до стороннього експерта з безпеки, в якому чітко вказувалося, що контрзаходи, запропоновані для пом'якшення загроз при плануванні заходу в Україні, були недостатніми для міжнародного публічного заходу, а оцінка ризику події з масовими жертвами через триваючий конфлікт "висока".

Що стосується можливості проведення конкурсу в прикордонному районі недалеко від сусідньої країни, то характеристики пропонованих місць проведення і відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам Євробачення.

"Все це сприяє загальній оцінці EBU про те, що з точки зору безпеки і гарантій експлуатації необхідні вимоги до хостингу, викладені в Правилах конкурсу "Євробачення", не дотримані", - повідомляє союз.

"Беручи все це до уваги, EBU з жалем прийняв рішення про перенесення заходу в іншу країну і продовжить обговорення питання про пошук відповідного місця для проведення Євробачення в наступному році", - оголосив своє рішення він.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтримує проведення пісенного конкурсу Євробачення-2023 в Україні. "Українці перемогли на Євробаченні. Я знаю, що у нас був фантастичний номер, що ми зайняли друге місце, і я хотів би, щоб конкурс відбувся в нашій країні. Але факт такий: вони (Україна, - ред.) перемогли, і вони заслуговують його проводити", - сказав Джонсон

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти