ООН виплачує допомогу українцям: хто має всі шанси на отримання майже 20 тисяч гривень

15 лютого 2023, 12:20
На грошову допомогу можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, які раніше не отримували фінансову допомогу від міжнародних організацій.
ООН виплачує допомогу українцям: хто має всі шанси на отримання майже 20 тисяч гривень
Як отримати грошову допомогу від ООН? / unsplash.com

Українці, які опинилися у скрутному становищі через повномасштабне російське вторгнення, можуть отримати допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Главред дізнався усі подробиці фінансової підтримки для громадян України, які постраждали від навали окупантів.

На яку суму можуть розраховувати українці?

УВКБ ООН виплачує 6 660 грн на одну особу. Кошти будуть надходити упродовж трьох місяців. Тобто за місяць одна особа отримає 2 220 грн. Якщо українська сім'я складається з трьох осіб, то в сумі вона може отримати виплату у розмірі 19 980.

Кому дають грошову допомогу?

На грошову підтримку від УВКБ ООН можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, які раніше не отримували фінансову допомогу від міжнародних організацій. Окрім того, однією з вимог отримання допомоги є дохід родини. Він має бути меншим за 5 400 грн на одну особу.

Щоб отримати кошти від ООН, ВПО мають належати до категорій вразливості. А саме:

  • люди, які вимушено покинути свою домівку після 24 лютого 2022 року;
  • люди, які не виїздили зі своїх домівок після повномасштабного російського вторгнення, однак постраждали через війну. Такі особи мають проживати в одній із цих областей: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська.
  • особи, які через російське вторгнення покинули свій дім, проте через деякий час повернулися додому.

Якщо ви відповідаєте одному з цих критеріїв, то потрібно перевірити, чи належите ви до зазначених нижче обов'язкових категорій вразливості. Зокрема:

  • сім'я, у якій є особи похилого віку (55 років і старше) або діти до 18 років, опікуном яких є лише хтось один з батьків;
  • сім'я, яку очолює одна або кілька самотніх літніх осіб (55 років і старше) або особа похилого віку з однією/кількома неповнолітніми дітьми.
  • сім'я, у якій є одна або кілька осіб з особливими потребами;
  • прийомна сім'я, яка опікується дитиною без супроводу, а також неповнолітніми, яких розлучили з батьками.

Як подати заявку на отримання коштів?

Для того, щоб подати заявку на отримання виплат, потрібно звернутися до пунктів реєстрації. Громадян реєструє партнер УВКБ ООН – благодійна організація "Право на захист". Пункти реєстрації є у таких містах: Суми, Чернігів, Львів, Черкаси, Умань, Кропивницький, Полтава, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Харків, Одеса та Ізмаїл.

Якщо ваше місто є у списку зазначених вище, то ви можете знайти адресу пункту реєстрації, а також графік його роботи на офіційному сайті фонду "Право на захист".

Якщо у вас виникли якісь питання щодо грошової підтримки, можете звернутися на гарячу лінію організації. Зателефонуйте за цим номером: 0 800 307 711. Також ви можете поставити своє запитання у Telegram-каналі організації.

Які документи взяти з собою для реєстрації?

На реєстрацію мають прийти всі члени родини. Єдине виключення – якщо в сім'ї є маломобільні люди. У такому випадку людину можна зареєструвати за оригіналами документів. Проте з собою має бути медична довідка, яка підтверджує стан здоров'я.

Щоб співробітники фонду вас зареєстрували, потрібно пред'явити пакет документів. А саме:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження дітей;
  • документи, які засвідчують приналежність до вразливої категорії;
  • номер банківської картки (саме на неї потім прийде зарахування).

В організації підкреслюють, що співробітники організації не вимагають CVV-код банківської картки громадян України, оскільки ця інформація їм не потрібна.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти