Зістаритесь на очах: популярні помилки в макіяжі, які відразу ж додають лишніх 15 років

31 січня 2023, 11:29
Главред розповідає, який макіяж візуально старить жінку і додає їй декілька зайвих років.
Зістаритесь на очах: популярні помилки в макіяжі, які відразу ж додають лишніх 15 років
Який макіяж старить жінку? / ua.depositphotos.com

Кожна жінка хоче бути особливою і завжди намагається усілякими способами покращити свій зовнішній вигляд. Макіяж – вдала зброя в руках дами, якою не гріх скористатися. Проте якщо сильно перестаратися і використовувати всі відомі прийоми, то макіяж не прикрасить візуально жінку, а зробить її набагато старшою. Главред розповідає, який макіяж старить жінку і додає їй кілька зайвих років.

Часті помилки в макіяжі

Неприродний тон обличчя. Занадто світлий або дуже засмаглий колір обличчя одразу ж зістарює жінку. Окрім того, деякі жінки вважають, що чим більше тонального крему вони нанесуть, тим краще. Зауважте, що товстий шар косметики не приховує зморшки, а навпаки – підкреслює усі недоліки та ще й надає вашому обличчю ефекту маски. Тому намагайтеся підбирати тональний крем під ваш відтінок шкіри і завжди знайте міру.

Надмірне скульптурування обличчя. Усім відомо, що грамотне скульптурування допомагає змінити форму обличчя, "підтягнути" вилиці, виділити очі та зменшити ніс. Однак занадто чіткі тіні на обличчі, гострі вилиці та запалі щоки можуть додати віку і зробити обличчя занадто суворим і змарнілим. Тому, щоб не здаватися набагато старшою за свій вік, намагайтеся використовувати менше скульптора.

Темні відтінки помади. Якщо ви не хочете ненароком додати собі плюс 15 років, то з темними відтінками помади потрібно бути вкрай обережними, адже тут є тонка межа, перейшовши яку є ризик перетворитися в "тітку". Також запам'ятайте, що контур губ не має бути занадто темним. Це одразу ж візуально зістарить вас. Окрім того, потрібно назавжди викинути зі своєї косметички блиск для губ із шиммером.

Дуже чіткі тонкі брови. Якщо у вас тонкі та ріденькі брови, то не потрібно окреслювати те, що є, яскравим олівцем. Якщо ви думаєте, що так ваші брови стануть більш виразними, то ви дуже помиляєтеся. Краще промалювати форму тінями в колір натуральних брів, візуально додавши об'єму волоскам, а потім прочесати їх нагору тушшю для брів – і у вас вийдуть густі і природні брови.

Відсутність туші на віях. Природній макіяж, звичайно, в моді, але зовсім нехтувати ним не варто. А акцент на очах ще нікому не зашкодив. Пам'ятайте, що широко розплющені очі здатні стерти десять років з вашого обличчя. Проте тут важливо також знати міру, адже рясно нафарбовані вії-пучки точно не омолодять.

Товсті стрілки. В гонитві за виразним поглядом деякі леді можуть перестаратися зі стрілками на очах. Пам'ятайте, що занадто товсті стрілки зроблять вас набагато старшою, створивши ефект тяжких вій. Тому важливо надавати перевагу акуратним тонким стрілочкам. Також запам'ятайте, що акцент на нижню вію одразу ж додасть вам віку. Тому варто забути про цей прийом.

Перламутрові тіні. Запам'ятайте, що тіні з перламутровим ефектом підкреслюють усі зморшки навколо очей. Тому їх не варто використовувати, особливо для щоденного макіяжу. Краще надати перевагу матовим розсипчастим тіням.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти