"Опіум для народу": творець Telegram закликав відмовитися від залипання в Netflix і TikTok

5 вересня 2021, 18:57
Дуров вважає, що цифрові розваги шкодять людському розуму.
Павло Дуров
Павло Дуров виступив проти TikTok і Netflix / instagram.com/durov

Творець соцмережі "ВКонтакті" і месенджера Telegram Павло Дуров заявив про шкоду надлишку цифрових розваг. На його думку, захоплення серіалами Netflix і соцмережею TikTok гальмує продуктивність людського мозку, навантажуючи його вигаданими проблемами.

"Розум – наш найпотужніший інструмент. Немає нічого, на що він не був би здатний. На жаль, більшість людей вважають за краще живити свій мозок не реальними фактами, завдяки яким можна змінити світ, а випадковими серіалами Netflix або роликами TikTok", – заявив Дуров.у своєму Telegram-каналі.

Він пояснив, що на глибинному рівні мозок людини не може відрізнити вигадку від реальності. Тому розмаїття цифрових розваг завантажує нашу підсвідомість розв'язання вигаданих проблем. Дуже часто мозок займається цим "в фоновому режимі" замість того, що дійсно важливо.

відео дня

Як зауважив розробник, люди можуть зробити свої думки більш креативними і продуктивними, якщо очистяться від "липкого бруду нерелевантного контенту", який алгоритми нав'язують користувачам своїми рекомендаціями. Якщо цього не зробити, Інтернет-системи продовжать керувати бажаннями споживачів.

"Якщо ми хочемо повернути собі творчу свободу, ми повинні спочатку повернути собі контроль над своїм розумом", – підсумував бізнесмен.

читайте такожЗасновник Telegram Павло Дуров назвав власників iPhone рабами

Раніше повідомлялося, що Павло Дуров розкритикував сучасний уклад життя. Надмірне споживання, гроші і система, яка веде людський вигляд в нікуди. Найкорисніше заняття – створювати речі, а не споживати їх, говорить розробник.

Також він не раз зачіпав тему екології та людського ДНК. Нинішня система з корпораціями, заточена в першу чергу на грошах, веде до руйнування екологічного середовища, що підвищує кількість хвороб і шкодить людині, вважає Дуров. Сучасний світ має всі функції, для того, щоб ефективно справлятися з дефіцитом ресурсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти