Картопляне пюре з яйцем та молоком розірвало інтернет: як приготувати цю смакоту

3 травня 2023, 14:46
Куряче яйце зробить картопляне пюре повітряним. Страва просто танутиме в роті. Господині розповіли, що вони додають у пюре – білок чи жовток.
пюре, картопляне пюре, яйце, куряче яйце, жовте
Навіщо в картопляне пюре додають сире яйце / колаж фото ua.depositphotos.com

Картопляне пюре вважається однією з найпопулярніших домашніх страв. Здавалося б, готувати її неймовірно просто і нічого незвичайного немає. Однак це не так. У кожної господині свої є секретики. Деякі додають яйце в картопляне пюре, що робить страви дуже смачною.

Досвідчені господині дійсно можуть здивувати. Адже багато хто звик до картопляного пюре, звареного на воді і перетовченого з маслом. Однак цей рецепт змусить усіх за столом попросити добавки. Пюре з яйцем буде просто танути в роті.

Що дає яйце в пюре

Напевно ви помічали, що вже готове пюре з часом втрачає свій колір - з ніжно-жовтого відтінку воно перетворюється в сіре або просто бліде пюре. Сире куряче яйце допомагає уникнути цього і зберігає гарний колір страви.

Все це відбувається за рахунок того, що яєчний жовток є натуральним емульгатором. Саме завдяки йому масло і вода будуть добре поєднуватися.

Крім того, після додавання яйця в пюре, страва стає неймовірно повітряною і буде дійсно танути в роті. Картопляне пюре буде однорідної та приємної консистенції.

Якщо ви переймаєтеся через те, що після додавання цього продукту у вашій страві буде присутній насичений смак сирого яйця, то можете не переживати. Це не так. Ви можете спробувати хоча б раз приготувати саме так картопляне пюре, можливо, після цього ви не захочете робити інакше.

Пюре_картофельное_пюре
Господині додають яйце в картопляне пюре / Pixabay

Як додати яйце в пюре

Для початку вам потрібно зварити картоплю. Зверніть увагу на те, що шматочки картоплі повинні бути однакові, тоді вони зваряться в один і той же момент, що допоможе уникнути вам недовареної або перевареної картоплі. Варто відзначити, що при варінні в воду можна додати половину цибулини і лавровий лист. Вони додадуть страві цікавий смак.

Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити, а зайву піну - прибрати. Після того як картопля повністю звариться, з каструлі необхідно дістати лавровий лист і цибулю. Зайву воду можна злити, залишаючи лише так, щоб вона була на дні приблизно як товщина пальця.

Вам необхідно перем'яти картоплю і лише після цього додавати яйце. Господині рекомендують використовувати лише жовток.

Важливо! Зверніть увагу на те, що при поєднанні гарячої картоплі і холодного жовтка, яйце почне згортатися. Саме тому діяти потрібно досить швидко. Радимо скористатися вінчиком. Але ні в якому разі не потрібно використовувати погружний блендер, тоді страва перетвориться в консистенцію клею.

Тільки після того, як ви додали в пюре яйце, ви можете виливати туди молоко. Його попередньо потрібно розігріти до кімнатної температури. Туди можна додати і масло. Додавати в картопляне пюре потрібно саме тепле молоко з маслом. Після цього все необхідно знову перемішати.

Варто відзначити, що молоко можна замінити вершками. Якщо ви використовуєте вершки великої жирності (наприклад, 30%), то в такому випадку можна обійтися без масла. Також деякі господині додають в пюре сир, яких добре плавиться. Відмінним буде варіант з додаванням сиру сулугуні.

Дивіться відео про секрет смачного пюре від Руслана Сенічкіна:

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти