Досвідчені господині ніколи не викидають заварку на смітник: 4 незвичних способи її використання

1 квітня 2023, 21:45
Використана чайна заварка може вирішити багато проблем, а також значно полегшити нам життя.
чай
Для чого можна використовувати заварку? / unsplash.com

Під час приготування чаю кожен з нас викидає заварку на смітник, проте цього не варто робити, адже чайна заварка може стати чудовим помічником у побуті. Виявляється, що використана заварка може вирішити багато проблем, а також значно полегшити нам життя. Главред розповідає, для чого можна використовувати чайну заварку.

Добриво для рослин

Мало хто знає, що чайна заварка містить багато корисних мінералів та поживних речовин, які можуть стати чудовим добривом для рослин. Саме тому досвідчені господині ніколи не викидають заварку на смітник. Ви будете здивовані, коли помітите, як ваші квіти почали краще рости та цвісти завдяки чайній заварці. Просто закопайте у ґрунт поруч з рослиною трохи заварки, і чекайте на дивовижний результат.

Відлякує комах

Використана чайна заварка може стати незамінним помічником у боротьбі з комарами. Просто спаліть використані пакетики з чаєм, і надокучливі комарі вас більше не будуть турбувати. Окрім того, запах чайної заварки дуже не подобається молі. Тож, щоб вона вас більше не турбувала, можете розкласти у шафі пакетики із зеленим чаєм.

відео дня

Нейтралізує неприємний запах

Заварка з чаю може допомогти у боротьбі з неприємним запахом у холодильнику. Просто покладіть у холодильник кілька використаних чайних пакетиків та забудьте назавжди про сморід з холодильника. Окрім того, використані чайні пакетики допомагають позбутися неприємного запаху у взутті. Досвідчені господині після заварювання кладуть пакетики у взуття на ніч. На ранок взуття вже не матиме неприємного запаху, оскільки заварка чудово його вбере. Також чайна заварка допомагає позбутися неприємного запаху на руках, який може виникнути після чищення риби. Просто протріть руки використаною чайною заваркою, і неприємний запах вас більше не турбуватиме.

Відмиває посуд

Хто б міг подумати, але чайна заварка може допомогти відмити брудний посуд. Цей метод може значно допомогти тим, у кого алергія на хімічні засоби. Просто покладіть на губку трохи використаної чайної заварки та починайте мити посуд. До речі, чайна заварка також може допомогти у боротьбі з плямами на стаканах. Просто намочіть використану заварку в теплій воді та потріть нею плями на склі.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти