Осінні канікули 2021 в Україні: коли почнаються канікули в Києві

22 жовтня 2021, 11:34
У школярів у жовтні буде додатковий вихідний
Коли осінні канікули в Україні
Коли осінні канікули в Україні / ua.depositphotos.com/

Навчальний рік 2021-2022 розпочався в Україні традиційно 1 вересня. І тепер українські школярі з нетерпінням очікують канікул. Коли почнуться осінні канікули, розбирався Главред.

Дати канікул кожен навчальний заклад може визначати самостійно. Однак відпочинок від навчання для школярів не має перевищувати 30 днів (крім літнього періоду). В осінній період ситуацію з канікулами багато в чому визначатиме епідеміологічна ситуація в країні. Є можливість, що дата початку канікул буде зрушена вперед, якщо Україна потрапить в "червону" зону.

Так, згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки, канікули в школі повинні пройти з 25 по 31 жовтня. Графік канікул може змінюватися в залежності від потреб школи або епідеміологічної ситуації в країні і кожної окремої області.

відео дня

У школах столиці канікули почнуться вже з 23 жовтня. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він зазначив, що в зв'язку зі складною ситуацією з поширенням коронавирусной інфекції, відпочиватимуть школярі будуть 2 тижні до 8 листопада. Після чого, буде прийнято рішення про відновлення навчального процесу або переходу на дистанційне навчання.

читайте такожКомаровський розповів, як убезпечити дітей від коронавірусу в школі

Крім канікул українських школярів очікує додатковий вихідний 14 жовтня. У цей день відзначається державне свято. Детальніше, читайте в нашому матеріалі: Коли День захисника України в 2021 році: дата, чи буде вихідний.

Раніше, в Міністерстві освіти прокоментували роботу навчальних закладів в "червоній" зоні карантину. В якому випадку школи перейдуть на дистанційне навчання, читайте в матеріалі: Як працюватимуть школи в "червоній" зоні і чи буде видаленка: у МОЗ дали відповідь.

Під час канікул важливо організувати спільне дозвілля з дитиною і провести час максимально продуктивно провести час. Ви можете зробити слайм в домашніх умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти