Помилка, якої припускається більшість людей: що буде з джинсами, якщо їх часто прати

19 травня 2023, 15:39
Не усім відомо, скільки разів можна прати джинси за певний проміжок часу. Часте прання може непоправно зіпсувати джинсовий одяг.
Джинсы, стиральная машинка, стирка
Що буде, якщо часто прати джинси / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Джинси зараз настільки популярні, що їх у різних варіаціях використовують у різноманітних образах як для прогулянки на природі, так і для вечірки чи зустрічі з друзями. Якщо поєднати цей предмет гардеробу з блузкою і піджаком, то такий образ чудово підійде для ділової зустрічі, а всього лиш замінивши верх на ніжний топ, можна сміливо бігти на побачення.

Такий одяг присутній у гардеробі практично кожної людини, і через зручність і практичність багато хто одягає ці штани ледь не щодня. Але через часте використання вони можуть і швидше бруднитися. Тоді закономірно виникає запитання, скільки разів на місяць треба прати джинси, щоб вони були чистими, але не зіпсувалися.

Є речі, які потребують дуже частого прання. Так, нижню білизну ми перемо вже після одного використання, футболка може потребувати очищення після того, як ви її одягнули один або кілька разів. Але як правильно прати джинсові речі?

відео дня

Джинсові речі рекомендують прати не частіше, ніж після 5-7 одягань. Дехто пере такий предмет одягу навіть рідше. Справа у тому, що часте прання псує джинсову тканину. Матеріал або стає жорстким, або навпаки тоншає, втрачається еластичність матеріалу. Виріб поступово втрачає яскравість, колір блідне.

Також джинси не рекомендують прати як мінімум упродовж двох тижнів після того, як ви їх купили.

У багатьох може виникнути запитання – а як же забруднення та бактерії, які "поселяються" на джинсах після тривалого носіння? Адже ми у таких штанах сидимо в метро, на лавочках у парку, в офісі, у кав’ярні та багатьох інших місцях, де до нас також уже сиділи люди. Але спеціалісти зазначають, що бактерії на джинсах будуть так чи інакше, і їх у будь-якому разі буде багато. При цьому їхня кількість особливо не зміниться залежно від того, носитимете ви ці штани два тижні або два місяці.

Тому постійне прання не стане виходом для того, щоб позбуватися бактерій та усувати дрібні забруднення. Але є інші варіанти, як просто доглядати за джинсами і не зіпсувати їх постійним пранням:

1. Можна час від час позбуватися окремих плям, які з’явилися на джинсах, за допомогою вологої губки і мильного розчину.

2. Джинси можна освіжити за допомогою відпарювача. Таким чином можна повернути форму виробу, а також усунути неприємні запахи.

3. Ще один чудовий помічник у цій справі – звичайна морозильна камера. Можна покласти пакет з джинсами у морозилку на ніч, і до ранку низька температура вб’є усі бактерії та усуне запахи. Але потрібно пам’ятати, що вранці знадобиться якийсь час, щоб розморозити джинси. Цей процес повинен відбуватися природним чином, ні в якому разі не можна намагатися розігнути чи розправити штани, поки вони не стануть повністю м’якими.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти