Помилки при прибиранні: несподівані каверзи, про які ви не здогадувалися

22 жовтня 2022, 21:30
Прибирання в будинку - що не треба робити: головні правила про які багато хто забуває.
прибирання
Як правильно прибирати в будинку з чого почати / Pixabay/kropekk_pl / Pexels/Matilda Wormwood

Прибирання в будинку важлива частина процесу підтримки порядку і чистоти. Здавалося б, немає особливої різниці в тому, з чого почати і чим закінчити. Однак, це не так. Не зайвим буде пам'ятати кілька важливих правил для правильного прибирання в будинку.

Генеральне прибирання

При генеральному прибиранні ні в якому разі не починайте з підлоги квартири або будинку. Причина проста - якщо спочатку почистити підлогу і потім зайнятися прибиранням шаф, підвіконь та інших меблів, на тільки що помиту підлогу можуть посипатися дрібні, часто непомітні частинки бруду і пилу, а також волосинки, що призведе до необхідності повторного прибирання. Тому починайте прибирання в приміщенні зверху, а закінчуйте чищенням підлоги.

Прибирання пилу

Збирання пилу з поверхонь починайте тільки після того, як буде складений і прибраний весь одяг і текстиль. Крім того, важливо пам'ятати, що прасування білизни теж слід закінчити до того, як приступаєте до видалення пилу і протирання меблів. Інакше всі поверхні знову будуть в дрібному пилу і навіть ворсинках. Важливо пам'ятати - сухе прибирання завжди йде до вологого.

Пилосос тримаємо в чистоті

Генеральне прибирання слід починати лише після заміни або очищення мішка/контейнера пилососа. Інакше вся праця може піти нанівець. Адже переповнений брудний, забитий мішок пилососа може стати джерелом пилу і бруду. Крім того, він не зможе ефективно допомогти з прибиранням, тому що не буде в змозі всмоктувати весь обсяг бруду. Помилкою також є те, що не завжди приділяється належна увага очищенню інших фільтруючих елементів пилососа.

Не забувайте, що спочатку треба пилососити, потім провести сухе очищення поверхонь, а завершити прибирання слід вологим миттям підлоги.

Губки і ганчірки: як ними користуватися

Використовуйте для прибирання та миття поверхонь і побутових предметів різні ганчірки. Помилкою буде протирати стіл ганчіркою, якою до цього мили сантехніку або раковину. Важливо мати окремий набір губок і ганчірок для сантехніки, кухні, а також для меблів і вікон. Всі вони мають різне призначення і зроблені з різних матеріалів, кожна з яких ідеально підходить для того чи іншого типу прибирання.

М'які меблі: на що звернути увагу

Невидимою на перший погляд помилкою може стати те, що при прибиранні мало уваги приділяється м'яким меблям. А адже в диванах і кріслах нерідко накопичується велика кількість дрібного сміття, бруду і крихт. А після генерального прибирання не хочеться бачити, як вони потраплять на чисту підлогу. Особливо це актуально при наявності в будинку тварин, адже шерсть осідає на м'яких поверхнях і з часом стає причиною алергії і дискомфорту.

Побутова хімія

Не допускайте поширену помилку - приділяйте увагу дрібницям, на кшталт своєчасної чистки і миття сміттєвого відра, а також використовуйте засоби захисту (рукавички) при роботі з побутовою хімією.

Головні помилки при прибиранні квартири:

  • затягувати прибирання, накопичуючи товстий шар бруду;
  • хапатися відразу за кілька справ, не довівши жодне до кінця;
  • плюнути на далекі кути і важкодоступні місця;
  • спочатку провести вологе прибирання;
  • відмовитися від використання засобів захисту;
  • змішувати або зловживати миючими засобами.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти