Залишити відкритою або закривати: як правильно вчинити з дверцятами пралки після прання

8 грудня 2022, 16:40
Багато господинь після прання бачать, що на стінках барабана залишається волога, тому логічно було б залишити її відкритою, але не все так просто.
Пральна машина
Чи потрібно закривати дверцята пральної машини після прання / pixabay.com

Пральна машина зараз є майже в кожному будинку, але не всі розуміють - чи можна залишати відкритими її дверцята після прання.

Виробники кажуть, що її потрібно обов'язково закривати, щоб уникнути травм у дітей, які можуть зацікавитися відкритою машинкою, але не всі цього правила дотримуються.

Чому дверцята залишають відкритими?

Багато господинь після прання бачать, що на стінках барабана залишається волога, тому логічно було б залишити її відкритою. Тим більше, що вода, що залишилася всередині, служить сприятливим середовищем для розмноження грибка і цвілі, від яких потім важко позбутися, а також сприяє виникненню неприємного запаху.

відео дня

Для кращої циркуляції повітря після прання відкривають не тільки дверцята, а й лоток для миючих засобів.

Що ж робити після прання?

Дверцята пральної машини після завершення циклу прання все-таки необхідно широко відкривати, щоб випарувати залишки вологи.

Тримайте люк і відсік для порошку навстіж дві години, а потім залишайте їх злегка відкритими на 5 см. Приміщення, в якому стоїть пристрій, має бути добре провітрюваним. Якщо в будинку маленькі діти, дверцята можна відкривати на ніч.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти