Від форми товстянки залежить рівень доходу: як правильно формувати крону у грошового дерева

31 січня 2023, 13:35
Товстянка може виглядати як маленьке деревце з одним потужним стовбуром або як кущик, що складається з декількох тонких стовбурів.
1675164044-8709.jpg
Грошове дерево потрібно прищипувати, поки воно молоде / Фото ua.depositphotos.com

Грошове дерево (інші назви - товстянка або красула), як і будь-яку іншу кімнатну рослину, потрібно прищипувати для того, щоби сформувати красиву крону. Цікаво, що в залежності від форми крони, рослина буде по-різному виконувати свою функцію із залучення прибутку до свого господаря. Раніше Главред писав, як правильно посадити грошове дерево, щоб в будинку водилися гроші, тепер же розберемося, як правильно формувати крону у грошового дерева.

Товстянка може виглядати як маленьке деревце з одним товстим, потужним стовбуром або як кущик, що складається з декількох тонких стовбурів. Дерево з великим стовбуром і розлогою кроною символізує грошовий достаток, що приходить в будинок з одного джерела. Якщо ж у товстянки кілька тонких стовбурів, то гроші надходитимуть різними способами і невеликими потоками.

Чому потрібно формувати крону товстянки

Гілки грошового дерева дуже крихкі, а листочки, навпаки, важкі та м'ясисті. Якщо товстянка росте вгору, то гілка має всі шанси обламатися.

Що робити, якщо грошове дерево росте вгору? Відповідь проста: прищипнути рослину.

До слова, згідно прикмет, якщо за товстянкою ніхто не доглядає, дерево швидко набуває некрасивого вигляду та перестає притягувати в будинок достаток.

Коли починати формувати товстянку

Починати формувати грошове дерево найкраще, поки воно молоде. Якщо ви упустили цей момент, то дорослу рослину також можна довести до ладу. Але тут доведеться застосовувати повноцінну обрізку.

Як надати красиву форму товстянці

Щоб із самого початку формувати класичне грошове дерево, у вазон необхідно посадити один відросток. Якщо в одному горщику тісно посаджені кілька паростків, то виходить не дерево, а чагарник.

Коли на гілці виростуть три-чотири пари листя, між останньою парою з'явиться нова брунька. Її потрібно вищипнути, а зріз присипати деревною золою або активованим вугіллям. Через нетривалий час замість цієї бруньки з'являться дві або три нові, тобто грошове дерево почне гілкуватися.

Якщо товстянка почала гілкуватися за рано і стала схожа на рогатку, то необхідно обрізати обидві бічні гілки на відстані 10-12 сантиметрів від стовбура.

Якщо грошове дерево вже виросло, а стовбур затвердів, то сформувати йому крону також можна. В цьому випадку потрібно застосувати метод обрізки, хоча він більш травматичний для рослини. Обрізка проводиться виключно гостро заточеними садовими ножицями або секатором.

Після обрізки товстянку потрібно полити і підгодувати для того, щоб рослина відновила сили. Підійде будь-яке комплексне добриво для кімнатних рослин, але розводити його потрібно вдвічі менше норми, зазначеної на інструкції.

Дивіться відео - Як правильно формувати крону у грошового дерева:

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти