Від яких хвороб може вберегти чорниця - відповідь дієтолога

8 вересня 2021, 23:39
Як каже дієтолог Світлана Фус, з А рахунок високого вмісту кремнію ягода чорниця всерйоз зміцнює кістки, а також покращує рухливість суглобів.
Чорниця
Від яких хвороб може вберегти чорниця - відповідь дієтолога / flickr.com

Чорниця - ягода не тільки смачна, але і корисна. Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці Instagram перерахувала корисні властивості чорниці.

Вона зазначила, що за рахунок високого вмісту кремнію ягода зміцнює кістки, покращує рухливість суглобів, стан шкіри, волосся і нігтів за рахунок високого вмісту. Також в чорниці чимало заліза, йоду, марганцю і антиоксидантів. Крім того, в цій ягоді є речовина міртіллін, який знижує рівень цукру в крові.

"Вживаючи свіжу чорницю, людина засвоює тільки частину її корисних властивостей, оскільки кісточка практично не перетравлюється. У той же час багато цінні речовини ягоди знаходяться саме в кісточці. Серед них важливі компоненти: жирні кислоти Омега, поліфеноли, антиоксиданти, пектини і хлорогенова кислота", — повідомила Фус.

відео дня

читайте такожВбиває мільйони бактерій і яйця глистів: як правильно мити зелень і ягоди

Нагадаємо, раніше лікарі назвали суперпотужну ягоду, вживання якої допомагає знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет, ожиріння і рак.

До того дієтолог Світлана Фус розповіла, що обліпиха - покращує стан волосся і нігтів,⁣ а журавлина - робить позитивний вплив на серцево-судинну систему, знижує артеріальний тиск.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти