Від колонки до пральної машини: яка домашня техніка "вміє" стежити за вами

7 вересня 2023, 16:18
170
Виявилося, що тепер збирати дані про користувача можуть не тільки комп'ютери і телефони.
Штори, прання, пральна машина
Домашні гаджет викрили в шпигунстві / ua.depositphotos.com

Було виявлено, що повсякденні пристрої, такі як розумні колонки, камери дверних дзвінків, телевізори та навіть пральні машини, шпигують за сім'ями.

За інформацією The Daily Mail, дослідження показують, що стандартні побутові зручності збирають та передають особисту інформацію великим технологічним компаніям, таким як Google, а також Amazon, Facebook та tiktok.

Вважається, що фірми та їхні ділові партнери використовують цю інформацію для таргетування людей за допомогою реклами на смартфонах та інших пристроях.

відео дня

Тим часом, видання повідомляє, що компанії, схоже, насправді, збирають набагато більше даних, ніж необхідно для функціонування продукту.

Продукти Google Nest для розумного будинку, в тому числі камери відеоспостереження, інтелектуальні колонки, камери дверних дзвінків, системи управління опаленням, збирають величезну кількість інформації про місцезнаходження людей, які підключаються через смартфони, використовуючи операційну систему Android.

Наприклад, розумні колонки Bose передають дані користувачів Meta, материнської компанії Facebook.

Інтелектуальні камери та дверні дзвінки Ezviz, які продаються великими роздрібними торговцями, мають, безумовно, найактивніше програмне забезпечення для стеження. Це обмін інформацією з підрозділом бізнес-маркетингу TikTok, а також Pangle, провідною платформою відеореклами, Huawei, Google та Meta.

Усі бренди розумних камер та дверних дзвінків використовували служби відстеження Google, а Blink та Ring також підключалися до материнської компанії Amazon.

Функції шпигунства та відстеження активуються автоматично за замовчуванням. Споживачі можуть відмовитися, але це вимагатиме зміни налаштувань і може призвести до того, що деякі пристрої або програми перестануть працювати.

гаджети
Тепер збирати дані можуть не тільки комп'ютери і телефони / Фото pixabay.com

Меню більшості смарт-телевізорів заповнені рекламою, деякі з яких персоналізовані на основі даних користувачів. Хоча відстеження не є обов'язковим, компанія-дослідник "Which?" виявила, що LG, Samsung і Sony об'єднують це в кнопку "Прийняти все".

LG нібито також хотіла отримати якомога більше даних про всі бренди пральних машин, включаючи ім'я клієнта, дату народження, адресу електронної пошти, телефонну книгу, точне місцезнаходження та номер телефону.

Компанії Hoover потрібні були контакти та номери телефонів користувачів на пристроях Android. У Miele відстеження точного місцезнаходження ввімкнено за замовчуванням і необхідне для використання програми.

Відповідно до загальних правил захисту даних (GDPR), компанії повинні бути прозорими щодо даних, які вони збирають, та способів їх обробки. Зібрані дані також повинні бути актуальними і обмежуватися тим, що необхідно для обробки.

Однак причини отримання інформації часто занадто широкі, щоб споживачі могли їх оцінити, оскільки компанії заявляють про "законні інтереси".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти