Від напою не зможете відірватися: скільки потрібно цукру на 1 літр компоту

28 липня 2023, 04:50
Кількість цукру залежить від того, які ягоди і фрукти ви використовуєте. Ми підібрали рецепт вишневого компоту на зиму.
цукор, компот
Скільки додати цукру на 3 літри компоту / Колаж: Главред, фото: pixabay, pexels

Компот - напій, який точно знайдеться у кожної бабусі. Без нього не обходиться не один рік в сім'ї, де займаються консервацією. Іноді хочеться особисто зварити компот і випити цей остиглий смачний напій. Однак є питання, скільки потрібно цукру на 1 літр води для компоту.

Звичайно, якщо людина варить компоти постійно, то вона вже може "на око" зрозуміти, скільки кидати цукру. Однак якщо в цій справі з'являється новачок, то для нього важливі навіть найдрібніші подробиці.

Отже, розберімось, скільки потрібно цукру на 1 літр компоту.

відео дня

В середньому на 1 літр компоту додають 4 столові ложки цукру - 80 г. Це стосується того випадку, якщо мова йде про звичайне варінні компоту. Але якщо ви хочете залити ягоди сиропом, то на 1 літр знадобиться 200-300 г цукру.

Скільки потрібно цукру на 2 літри компоту? Відповідь проста. Вам знадобиться не менше 150 г цукру. Якщо фрукти або ягоди кислі, то цукру можна взяти більше. Якщо ви хочете зварити компот в поєднанні вишні і полуниці, то на 2 л води варто взяти 100-120 г цукру.

Скільки потрібно цукру на 3 літри компоту з вишні? На 3 л води вам знадобиться 12 ст.ложок цукру або 240 г (стакан). Якщо ви хочете використовувати вишню кислих сортів, то в банку можна додати 2-3 склянки цукру. Згодом напій можна буде розвести водою, якщо вам здасться, що він занадто солодкий.

Вишневий компот на зиму покроковий рецепт

Якщо ви хочете приготувати компот з вишні на зиму, то для початку ягоди потрібно гарненько обмити, очистити їх від листя і прибрати всі зіпсовані ягоди. Після цього вишні варто залишити в холодній воді на 1 годину.

Воду потрібно злити, а вишні помістити в банки. Щоб компот був насичений і смачний, банку необхідно заповнювати ягодами на 1/3. Після цього засипаємо цукор. На кожну трилітрову банку мінімум 1 стакан цукру.

Паралельно потрібно поставити воду на плиту і довести до кипіння. За другою каструлі потрібно простерилізувати кришки. Коли вода закипіла, вишні потрібно залити окропом.

Після цього кожну банку необхідно накрити простерилізованими кришка і законсервувати компот за допомогою ключа для консервації. Компот в банці варто обережно збовтати, щоб весь цукор розчинився. Банка перевертається кришкою вниз і загортається ковдрою.

Після повного охолодження компот можна пити.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти