Від плям не лишиться ні сліду: 5 найкращих способів, як помити диван в домашніх умовах

15 червня 2023, 14:13
708
Почистити диван з тканинною оббивкою – справа нелегка. Але якщо скористатися кількома цінними порадами, ваші меблі будуть як нові.
Диван, чистить диван
Як почистити диван з тканинною оббивкою/ ua.depositphotos.com

Хтось із друзів ненароком розлив каву, дитина перекинула мисочку з їжею, а собака залишив сліди від брудних лап – і ваш диван уже схожий швидше на "музей плям", ніж на предмет меблів. Знайома така ситуація? Час від часу будь-які меблі з тканинною оббивкою потребують ретельного очищення. Навіть якщо на матеріалі не видно плям, на ньому все одно збирається різний пил і бруд. Тому кожній господині і господарю незайвим буде знати, як почистити диван з тканини в домашніх умовах від бруду та запаху.

У пошуках того, чим почистити диван у домашніх умовах, не обов’язково одразу бігти у магазин за дорогими засобами. Чому б спершу не випробувати ефективні народні способи? У більшості випадків приготовлені власноручно засоби з того, що точно є вдома, справляються з плямами та різними забрудненнями не гірше, ніж магазинні.

Перш, ніж приступати до чищення дивану, варто зібрати з нього пил за допомогою пилососа. Якщо цього не зробити, то під час чищення ви лише ще більше рознесете бруд по матеріалу, яким оббитий диван.

відео дня

Ще одне важливе правило: будь-які засоби потрібно спершу пробувати на невеликій непомітній ділянці, щоб перевірити, як це вплине на матеріал.

Для чищення оббивки з міцної тканини варто використовувати щітку, натомість для менш цупких матеріалів краще взяти губку або тканинну ганчірку.

Тепер давайте розберемося, за допомогою яких підручних засобів можна ефективно відчистити диван.

1. Мильна вода

Потрібно натерти шматок господарського мила. Стружку розчинити у теплій воді. Достатньо буде взяти 2-3 столові ложки стружки на 1 л води, і цим розчином почистити тканину.

Краще наносити цей розчин бавовняною серветкою. При цьому важливо стежити, щоб не нанести на диван дуже багато вологи і щоб вона не проникла всередину. Потрібно зволожити лише тканину зверху.

2. Засіб для миття посуду

Такий засіб чудово підходить для усунення жирних і не тільки плям. Потрібно взяти 3 чайні ложки цього засобу, розчинити в 1 л води, добре перемішати і почистити диван цим розчином.

3. Вибивання

Тканинну оббивку дивана можна не лише почистити, а й вибити. Для цього потрібно взяти великий шматок бавовняної тканини, намочити її, розкласти по дивану і вибити його. Коли на тканині буде накопичуватися пил і бруд, потрібно буде прополіскувати її у чистій воді, потім стелити знову і продовжувати вибивати. Коли завершите цей процес, потрібно дати дивану добре просохнути.

4. Перекис водню і засіб для миття посуду

Таким способом добре очищувати світлі дивани. Потрібно накрапати 15-18 крапель перекису в 1 л теплої води, додати 1 столову ложку гелю для миття посуду або рідкого мила і добре перемішати.

Найзручніше буде наносити цей засіб на диван за допомогою пульверизатора. Потрібно добре обприскати поверхню розчином, залишити для відмокання, а потім змити чистою водою.

5. Сік лимона

У половині літра води потрібно розвести 120 мл соку лимона, залити розчин у пульверизатор, обробити забруднені ділянки, а потім протерти поверхню дивана вологою губкою. Щоб утворилася піна, у такий розчин також можна додати рідке мило.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти