Відпочинок піде нанівець: у чому не можна маринувати шашлик

31 липня 2023, 11:47
2738
Запам'ятайте ці прості правила, і ваш шашлик завжди буде ароматним, соковитим і безпечним для здоров'я.
У чому не можна маринувати шашлик
У чому не можна маринувати шашлик / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Приготування шашлику-справжнє мистецтво, але деякі інгредієнти можуть зіпсувати не тільки смак, але і безпеку вашого страви. Ми розповімо, що не можна додавати в шашлик, щоб його не зіпсувати.

У чому не можна маринувати шашлик?

Хоча майонез може надати м'ясу ніжність, його використання в маринаді для шашлику не рекомендується. Річ у тім, що він містить багато олії і яєць, які можуть стати джерелом бактерій, особливо при тривалому витримуванні м'яса в маринаді.

Перебір з цукром в маринаді призведе до утворення смоли і гару, що може зіпсувати смак шашлику і пошкодити гриль або вугілля.

відео дня

Вживання алкоголю в маринаді може спричинити пожежу під час грилювання, оскільки спирт легкозаймистий.

Що не можна додавати в шашлик?

  • Старі прянощі: прострочені або втратили свої ароматичні якості прянощі можуть зіпсувати смак шашлику і привести до неприємних наслідків для здоров'я.
  • Синтетичні добавки: Уникайте використання харчових добавок, які містять штучні барвники, ароматизатори або підсилювачі смаку. Вони можуть вплинути на якість страви і викликати негативну реакцію у деяких людей.

У чому не можна маринувати свинину?

  • Кислі фрукти: Свинина не рекомендується маринувати в кислих фруктах, таких як лимон або апельсин. Кислота може пом'якшити волокна м'яса до такої міри, що воно стане занадто ніжним і навіть розвалиться на грилі.
  • Ананас: у свою чергу, маринад на основі ананаса містить фермент бромелайн, який може перетравлювати білки в м'ясі, роблячи його неїстівним.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти