Пальчики оближеш: 5 страв, які були в СРСР нарозхват

11 травня 2023, 12:19
20549
Радянська кухня має багату історію, пов'язану з національними традиціями і культурою.
Які страви були популярні в СРСР
Які страви були популярні в СРСР / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Радянська кухня має багато цікавих історій, пов'язаних з ідеологією комунізму та її впливом на національну кухню. Ми розглянемо п'ять найпопулярніших страв, які були улюбленими серед радянських громадян.

Борщ - символ радянської кухні

Борщ - це одна з найвідоміших страв радянської кухні. Українська страва була популярна завдяки своїй простоті, доступності та смаку. Борщ з'являвся не тільки на столах у звичайних сім'ях, але і в ресторанах.

Котлети по-київськи - національна страва України

Котлети по-київськи - це національне блюдо України, яке стало популярним в СРСР. Ця страва являє собою фаршировані котлети з маслом і зеленню всередині. Вони були дуже популярні серед радянських громадян завдяки своєму смаку легкості в приготуванні.

відео дня

Пельмені - улюблена страва всієї родини

Пельмені були популярні завдяки своїй простоті та можливості швидкого приготування. Пельмені були улюбленою стравою не тільки дорослих, а й дітей.

Шашлик - святкова страва

Шашлики часто готувалися на дачах і пікніках. Воно являє собою шматочки м'яса, які обсмажуються на відкритому вогні. Шашлик був популярний завдяки своєму смаку і можливості приготування на свіжому повітрі.

Гречана каша - здорова і поживна страва

Гречана каша часто готувалася на сніданок. Вона була популярна завдяки своїм корисним властивостям і можливості приготування швидко і просто. Гречана каша була одним з головних джерел харчування для багатьох радянських громадян, особливо під час воєнних років.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти