Папа Римський Франциск особисто пішов до посольства РФ з проханням закінчити війну

25 лютого 2022, 17:30
Глава Ватикану порушив традиційний протокол, щоб висловити Росії свою стурбованість війною.
Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск відправився в посольство РФ з проханням закінчити війну / Reuters

Папа Римський Франциск відвідав російське посольство в п'ятницю 25 лютого, щоб особисто "висловити свою стурбованість війною", - заявив Ватикан про незвичайний практичний папський жест, який не має прецедентів.

Зазвичай Папи приймають послів і глав держав у Ватикані, і дипломатичний протокол зажадав би, щоб міністр закордонних справ Ватикану викликав посла. Для Франциска, глави Ватикану, рішення покинути місто-державу для відвідування посольства Росії при Святому Престолі стало ознакою його гніву з приводу вторгнення Москви в Україну і його готовності особисто звернутися із закликом покласти цьому край.

Представник Ватикану Маттео Бруні підтвердив цей візит.

відео дня

"Прес-служба Святого Престолу підтверджує, що Папа Римський відправився в російське посольство при Святому Престолі на Віа делла Конкіліаціоне, щоб особисто висловити свою стурбованість війною. Він пробув там трохи більше півгодини", - сказала Бруні.

Франциск закликав до діалогу, щоб покласти край конфлікту, і закликав віруючих оголосити наступну середу днем посту і молитви за мир в Україні. Але він утримався від публічного заклику до Росії, імовірно через острах викликати антагонізм у Російської Православної церкви.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти