Пінолюби і пінохльоби: що буде, якщо кожен день пити пиво

11 січня 2023, 18:59оновлено 12 січня 2023, 11:10
Шанувальники формату "Губить людей не пиво – губить людей вода" часом думають: "Що буде, якщо пити пиво кожен день". Главред спробував відповісти на це питання.
Пиво
Пенолюби і пенохлеби: що буде, якщо кожен день пити пиво / Колаж фото УНІАН

Якщо опитати любителів спиртних напоїв, то так би мовити, пивозаврів, серед них буде більшість. Мовляв, воно легеньке, його можна вживати багато і часто. Однак, не все так однозначно – як і з будь-яким іншим алкоголем. Зупинимося детальніше.

Що буде, якщо кожен день пити пиво

По-перше, дуже швидко набирається зайва вага. Якщо постійно сьорбати пиво, то це практично в одну мить у людина почне рости "пивний живіт". Наприклад, у звичайній банці світлого пива міститься приблизно 150 калорій. І на вигляд начебто це трохи, вірно? Але - якщо людина не змінює нічого в своєму раціоні і кожен день сьорбає банку пива на добу, то за рік це може привести до помітного збільшення ваги.

Пиво, в принципі, допоможе добре розслабитися – але бажано, не частіше разу на тиждень. А ось якщо ви випиваєте 10-15 банок пива за тиждень, то тим самим наносите серйозної шкоди своєму здоров'ю

Дієтологи радять замість світлого вибирати темне пиво. Зокрема, останнє має більший вміст заліза в порівнянні зі світлим пивом (і ця речовина необхідна для перенесення кисню по всьому організму.)

По-друге, почнуться скачки артеріального тиску. Чим більше пива Ви п'єте, тим більша ймовірність його різкого підвищення. Тривалі періоди підвищеного тиску можуть збільшити ризик розвитку більш серйозних проблем зі здоров'ям, а саме хвороби серця та інсульту.

В-третіх, у любителів пива досить високий ризик розвитку діабету.

Якщо майже кожен день пити пиво, виникає підвищення рівня цукру в крові. Коли цей рівень постійно високий, то збільшуються шанси захворіти на діабет. Загалом, лікарі радять - якщо ви наважуєтеся випити пива, то краще робіть це в помірних кількостях і завжди будьте обережні і усвідомлюйте рівень споживання.

Скільки можна пити пива щодня

В місяць в організм потрапить в районі 15 літрів пінного напою (якщо ви випиваєте по банці в день). При середній фортеці лагера 3,5-5 градусів це 200-300 мілілітрів чистого спирту (тобто трохи менше двох пляшок горілки).

Лікарі кажуть - безпечної дози пива не буває. Але здоровій дорослій людині в середньому допустимо випити 300 мілілітрів пива – але не більше, аніж раз-два на тиждень.

Не потрібно і забувати, що шлунок і кишечник від пристрасті до пива теж страждають — адже вони стикаються з "ворогом" першими. У любителів "келиха на сон грядущий" дуже високі ризики високі ризики виникнення токсичного хронічного панкреатиту, гастриту і виразкової хвороби.

Пиво

Що буде, якщо пити пиво кожен день жінці

Дуже часто у жінок, які зловживають алкогольними напоями, в тому числі і пивом, досить бляклий зовнішній вигляд − шкіра стає сухою, посилюється пігментація, оскільки алкоголь порушує функціонування епідермісу. Крім того, волосся тьмяніють і нігті набувають жовтуватий відтінок. Завдяки жіночим гормонам, які виробляє сам організм, у жінки голос м'якше, фігура витонченіше, відсутня рослинність на обличчі, та й характер набагато більш поступливий. Для підтримки жіночності досить 0,3-0,7 мг естрадіолу, саме стільки і виробляє жіночий організм. А ось пиво містить в собі велику дозу такого естрогенактивного з'єднання. Ось тому жіночі гормони в пиві на жінок і дівчат чинять негативний вплив. Може почати збільшуватися матка, розростися епітелій матки і піхви.

Жінки, які люблять постійно сьорбати пиво, часто не контролюють цей процес. І тому все може закінчитися жіночим алкоголізмом. Згідно зі статисткою, це захворювання досить складно піддається лікуванню, навіть незважаючи на великі досягнення в області медицини.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти