Перець буде з баклажан: 3 лайфхаки, щоб швидко підготувати і проростити насіння

19 лютого 2023, 17:38
Розповімо, як правильно підготувати зерна перцю до пророщування в домашніх умовах.
Як швидко проростити насіння перцю
Як швидко проростити насіння перцю / ua.depositphotos.com

В очікуванні весни і періоду, коли можна посадити овочі і фрукти садівники працюють з насінням і вирощують розсаду. Перед тим, як швидко проростити насіння перцю потрібно виконати кілька маніпуляцій з зернами, щоб вони дали здорові сходи і рясний урожай влітку. Дана культура поряд з огірками, помідорами і капустою входить в список найпопулярніших, тому мрія про багатий урожай вже зараз розбурхує уми.

Підготовка до пророщування насіння

Отримати розсаду поспішають багато садівників, щоб встигнути її зробити міцніше і здоровіше, тому питання, Як швидко проростити насіння перцю гострого і солодкого, дуже актуальне. Для цього садівники проводять наступні підготовчі роботи:

  1. Відбір здорових і повновагих зерен – в сольовий розчин опускаються насіння. Які планується посіяти. Через кілька хвилин на поверхню спливуть сухі, порожнисті і пошкоджені зерна. Ті, які потонули можна сміливо піддавати подальшим етапам.
  2. Вимочування в 1% - му розчині перманганату калію або протруювання. Зерна опускаються на 10-15 хвилин, а потім промиваються в прохолодній воді.
  3. Безпосередньо перед посівом насіння опускаються в живильний розчин деревної золи, який збагатити зерна необхідними мікро - і макроелементами.
  4. Дезінфекція та замочування проводиться перед посадкою в грунт. Для цього використовується марля або туалетний папір, змочена в чистій воді. Протягом 2-3 днів зерна дадуть паростки.
  5. Замінити замочування насіння перцю на розсаду можна барботированием. Ця процедура більш ефективна. Робота починається за 1-2 тижні до посадки. Візьміть високий посуд, на дві третини наповніть її водою (+20...+22°С), на дно опустіть наконечник акваріумного компресора. Коли у воді з'являться бульбашки, опустіть в неї насіння. Слідкуйте, щоб повітря розподілявся рівномірно. Через 24-36 годин дістаньте насіння перцю і просушіть (тільки не на сонці).

відео дня

Всі ці способи допоможуть зробити розсаду перцю здоровою і стійкою до погодних умов. Крім цього, проводиться загартовування насіння і інші процедури.

Способи пророщування насіння перцю

Для самих нетерплячих садівників, які хочуть отримати перші паростки вже через кілька днів пропонуємо відповіді на питання, в чому замочити насіння перцю для швидкого пророщування:

  1. Пророщування насіння перцю на ватних дисках. Для реалізації цього методу знадобитися тонка натуральна тканина і ватяні диски. Тканина змочується в чистій воді, на неї кладуться насіння. Зверху вони ховаються ватяними дисками. Зверху все накривається другим шаром вологої тканини. У такому вигляді зерна повинні залишитися на ніч, але не більше 12 годин. Після цього їх потрібно просушити і занурити у вологий грунт.
  2. Ще один оригінальний спосіб – пророщування насіння на туалетному папері. Як проростити насіння перцю на туалетному папері-для цього потрібна пластикова пляшка і туалетний папір. Пляшка розрізається уздовж, на дно укладають 5-6 шарів паперу і збризкують водою. Після цього в неї вдавлюються насіння перцю. Кожне насіннячко виявляється своєї виїмці. Вся конструкція накривається пакетом, щоб створити ефект теплиці. Вже через 3-4 дні зерна проростуть.
  3. Ще один метод пророщування за допомогою термоса. У ємність наливається вода з температурою 40 градусів, в тканину або марлю кладуться насіння. Отриманий мішечок із зернами занурюється в теплу воду на 12 годин. Після цього насінню потрібно дати просохнути і викласти їх на папір на добу. Останнім кроком є посадка насіння в грунт в спеціальні горщики.

Після появи сходів за розсадою важливо правильно доглядати, а перед висадкою потрібно її гартувати, щоб рослини звикли до умов відкритого грунту. Завдяки цьому садівники отримують здорову розсаду, сильні сходи і багатий урожай перцю, як солодкого, так і сорту "вогник".

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти