Як виростити м'ясистий солодкий перець: як приготувати дешеву та дієву підгодівлю

2 липня 2023, 02:24
Болгарський перець не любить кислий ґрунт. Якщо вчасно його не розкислити, врожаю не буде.
Перець
Яку підгодівлю любить перець / Колаж: Главред, фото: скріншот, pixabay.com

Кожен городник ставить собі запитання: як виростити м'ясистий солодкий перець? Це досить примхлива культура, яка потребує чималих зусиль при вирощуванні. Іноді буває так, що перець просто не росте. Главред розібрався, чим полити перець, щоб добре ріс.

Якщо вам цікаво, чим стара пір'яна подушка допоможе при вирощуванні перцю, читайте матеріал: Секретна добавка підвищить врожайність: як посадити перець незвичайним способом.

Що не любить перець

Урожайність перцю багато в чому залежить від того, чи отримує він необхідну кількість поживних речовин. Для того, щоб рослина була сильною та здоровою, а урожай - великим, його потрібно підгодовувати. Але варто врахувати, що органічні підгодівлі, такі як гній і компост, можуть закисляти ґрунт. А в кислому ґрунті перець точно рости не буде.

відео дня

Щоб розв‘язати цю проблему, ґрунт потрібно розкислити. І зробити це можна за допомогою простого і дешевого народного засобу. Йдеться про звичайну крейду.

Крейда - це і м'який розкислювач, і прекрасне джерело кальцію. Крім того, вона абсолютно безпечна.

Ґрунт у городі бажано раскисляти восени. Але якщо ви цього не зробили ні восени, ні навесні, то провести процедуру можна і влітку, якщо перець погано росте.

Як приготувати підгодівлю для перцю з крейди

Для приготування розчину знадобиться:

  • 1 літр зеленого добрива;
  • 250 мл крейди;
  • 9 літрів води.

Крейду можна придбати в магазинах, які продають товари для тварин. Але, в принципі, можна використовувати і будівельну крейду.

Якщо ви будете готувати розчин без зеленого добрива, то майже одразу потрібно буде внести ще й азотну підгодівлю. Справа в тому, що кальцій без азоту не засвоюється.

Якщо у вас немає джерела азоту, тоді можна використовувати мінеральне добриво, наприклад, сечовину або селітру (сірникову коробку на 10 літів води).

Отже, всі інгредієнти потрібно перемішати. Цією комплексною підгодівлею поливають кожен кущ перцю по вологій землі (приблизно 1 літр на одну рослину).

Ефект від крейдяної підгодівлі буде помітний вже за кілька днів. Якщо ґрунт занадто кислий, то через 7-10 процедуру можна повторити, тоді в цьому сезоні рослини почнуть помітно додавати в рості й дадуть хороший урожай.

Раніше Главред писав, як приготувати добриво з кропиви для перцю - після такої підгодівлі плоди будуть великими та солодкими.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти