Перехід на літній час 2022 в Україні - коли переводити годинник

26 березня 2022, 08:14
Літній час 2022 - переведення годинників в Україні. Чи буде Україна переходити на літній час - розповість Главред.
переведення годинників Київ 2022
Коли переводять годинник 2022 / depositphotos.com//1zoom.ru

Для українців переведення годинників на літній час 2022 вже звичайна практика. Куди будемо переводити стрілки - вперед або назад і коли переходити на літній час, розібрався Главред.

Про те, яке свято принесе українцям довгі вихідні, читайте в матеріалі: Вихідні у березні 2022: скільки відпочиватимуть в Україні.

Коли переводять годинник 2022 - літній час

Перехід на літній час за традицією здійснюється в останню неділю березня. У 2022 році – це 27 березня. Стрілки годинника переводитимуть на годину вперед о третій годині ночі за київським часом.

відео дня

До слова, перехід на зимовий час, згідно з постановою Кабміну від 1996 року здійснюється також в останній тиждень жовтня. Цього року перехід на зимовий час відбудеться 30 жовтня о третій годині ночі.

Переведення годинників в Україні 2022 на літній час допомагає раніше починати день, менше використовувати енергоресурси і штучне освітлення і довше працювати.

Коли скасують переведення годинників в Україні

Чи буде Україна переходити на зимовий час - предмет багаторічних дискусій у парламенті. Раніше, спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що Верховна Рада розгляне законопроект, який передбачає, що Україна залишиться на зимовому часі.

Рік тому в Україні в першому читанні був прийнятий законопроект "Про обчислення часу в Україні". Він передбачає закріплення на території України єдиного київського часу і скасування переведення годинників. У другому читанні проект не набрав потрібної кількості голосів, щоб вступити в силу. Питання про те, коли перестануть переводити час в Україні залишається відкритим.

читайте такожМолодик у квітні 2022: що не можна робити, щоб не накликати біду

Переведення годинників на літній час - як адаптуватися

Медики в один голос запевняють, що перехід на літній час – це стряска для організму. При збої біоритмів можуть виникнути проблеми зі сном, порушення роботи серцево-судинної системи, депресія.

Щоб мінімізувати вплив зміни часового поясу, фахівці рекомендують заздалегідь налаштовувати організм на зміни.

  • При переході на літній час, за 4 дні до цього необхідно лягати на 15 хвилин раніше і кожен день відсувати сон на 15 хвилин.
  • Виключити денний сон і вживання кави в другій половині дня. Снідати - на годину раніше.
  • Не зловживати жирною, солодкою і гострою їжею.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти