Персики, шоколад та навіть мед: список продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

8 серпня 2022, 12:03
Багато хто навіть не підозрює про правила зберігання деяких продуктів.
Холодильник
Холодильник / pixabay.com

Холодильник - незамінний в кожному домі, але багато зберігає в ньому продукти, які не потребують цього. Вони будуть тільки псуватися від впливу холоду.

Главред зібрав список продуктів, які не рекомендують зберігати в холодильнику.

Банани

Поза холодильником банани краще зберігають поживні речовини, низькі температури уповільнюють процес дозрівання цих фруктів.

відео дня

Цибуля

Полежавши деякий час в холодильнику, ріпчаста цибуля зрештою стане м'якою, а гірше того – запліснявіє. Однією з причин, по якій не рекомендується зберігати неочищену цибулю в поліетиленових пакетах в холодильнику є той факт, що для тривалого зберігання йому необхідне повітря.

Що ж стосується очищеного лука, навпаки-краще зберігати його в контейнерах все в тому ж холодильнику.

Мед

Зберігання меду в холодильнику безглуздо, так як це натуральний продукт і, якщо він знаходиться в щільно закручується банку, то простоїть вічність. При низьких температурах мед швидше зацукровується і стає дуже твердим. Після цього просто так ложечку меду в чай ви не покладете.

Шоколад

Шоколад рекомендується поміщати в холодильник в тому випадку, якщо він розтанув, щоб він прийняв колишню форму. Але якщо плитка не тане при кімнатній температурі, то в цьому нема потреби.

Оцет

Оцет - це свого роду приправа, і як більшість з них не потребує низьких температур. Все через що містяться в оцті кислотних речовин. До складу оцтів, трохи більше вибагливих до кімнатної температури, входять зелень, часник, цибуля. Якщо ви сумніваєтеся, чи ставити пляшечку з оцтом в холодильник, просто прочитайте склад продукту.

Також експерти не радять зберігати в холодному місці спеції, арахісове масло, авокадо, який краще порізати на дрібні шматочки, горіхи і сухофрукти, а також заправку для салатів, персики, м'яту, петрушку, кріп і базилік.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти