Перший дзвіночок: Польща не пропустила в Барселону літак Белавіа

26 травня 2021, 16:28
Літак Белавіа так і не зміг покинути повітряний простір Білорусі.
Польща не пропустила в Барселону літак Белавіа
Польща не пропустила в Барселону літак Белавіа / casino.by

Польське агентство цивільної авіації не пустило в свій повітряний простір літак білоруської авіакомпанії Белавіа. Борту, який прямував до Барселони, довелося повертатися до Мінська.

Як видно на сервісі Flightradar24, літак Белавіа так і не зміг покинути повітряний простір Білорусі. У результаті літаку довелося кружляти в небі, щоб виробити паливо перед заходом на посадку.

"Літак Белавіа дійсно не був допущений у повітряний простір Польщі. Європейське агентство авіаційної безпеки рекомендувало не допускати білоруські літаки в повітряний простір Євросоюзу, а Польща є прикордонною країною з Білоруссю", — пояснила своє рішення польська сторона.

Польща не пропустила в Барселону літак Белавіа

Нагадаємо, над Білоруссю зникли літаки: через "піратство" Лукашенка майже всі летять в обхід. Тепер над Білоруссю пролітають в основному російські літаки і судна тих країн, які ще не прийняли рішення відмовитися здійснювати рейси в країну.

Президент України Володимир Зеленський 24 травня доручив Кабміну підготувати рішення про припинення авіасполучення з Республікою Білорусь.

25 травня Кабмін офіційно закрив авіасполучення України з Білоруссю. Рішення Києва починає діяти з 26 травня.

Інцидент з літаком рейсу Ryanair в Мінську:

  • Літак компанії Ryanair 23 травня летів з Афін у напрямку Вільнюса, проте змушений був приземлитися в Мінську після того, як в Білорусі попередили про те, що влада отримала лист про "бомбу на борту". Вибухових пристроїв у літаку не виявили.
  • Цим рейсом летів Роман Протасевич - засновник опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta, що висвітлював події, пов'язані з протестами в Білорусі. Протасевича затримали разом з його дівчиною – Софією Сапегою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти