Харчові добавки перед тренуванням: названо ризики

12 жовтня 2021, 21:24
Предтреніровочние добавки можуть дати деякі переваги, вони також можуть викликати побічні ефекти, такі як нудота і серцеві аномалії.
Тренування_пресс_девушка
Інгредієнти перед тренуванням і їх кількість можуть варіюватися / Pixabay

Передтренувальні добавки-це харчові добавки, які люди можуть приймати перед тренуванням, щоб максимізувати свої тренування. Доступні у вигляді готових напоїв, порошків, таблеток і батончиків, виробники формулюють ці продукти для підвищення рівня енергії і концентрації уваги. Хоча предтреніровочние добавки можуть дати деякі переваги, вони також можуть викликати побічні ефекти, такі як нудота і серцеві аномалії.

Щоб поліпшити спортивні результати, люди можуть розглянути можливість прийому передтренувальних добавок. Інгредієнти перед тренуванням і їх кількість можуть варіюватися, але вони часто містять суміш інгредієнтів, які, за деякими даними, можуть підвищити енергію і концентрацію уваги.

читайте такожБез дієт і виснажливих тренувань: 5 простих способів спалити більше калорій

відео дня

Загальні інгредієнти можуть включати:

  • бета-аланін
  • кофеїн
  • цитрулін
  • тирозин
  • таурин
  • креатин
  • ніацин

Хоча більшість з цих інгредієнтів навряд чи завдадуть шкоди, якщо люди будуть слідувати правильним рекомендаціям щодо дозування, у людей можуть виникнути деякі побічні ефекти. Однак більшість з них, швидше за все, будуть відносно легкими і будуть викликати тільки короткочасний дискомфорт. Люди також можуть прийняти деякі запобіжні заходи, щоб спробувати зменшити будь-які потенційні побічні ефекти.

У цій статті розглядаються можливі ризики та переваги добавок. Також обговорюється, що слід враховувати при покупці цих добавок.

Ризики та побічні ефекти

Докази з надійних джерел свідчать про те, що для здорових людей вживання перед тренуванням в цілому безпечно і, мабуть, не призводить до будь-яких проблем зі здоров'ям. Однак у деяких людей все ж можуть виникати побічні ефекти.

Дослідження, проведене в 2019 році серед людей, які регулярно вживають перед тренуванням, показало, що 54% учасників повідомили про побічні ефекти, включаючи нудоту, шкірні реакції і серцеві аномалії. Проте дослідження додає, що ці побічні ефекти, ймовірно, частіше зустрічаються у тих, хто споживає більше, ніж рекомендований розмір порції.

Кофеїн

Кофеїн-популярний інгредієнт у багатьох передтренувальних засобах. Речовина запобігає зв'язування аденозину з певними рецепторами мозку, що призводить до посилення нервової активності і змушує людину відчувати себе більш бадьорим і енергійним. Однак вживання кофеїну в другій половині дня або ввечері може привести до проблем зі сном у деяких людей, особливо у тих, хто повільно засвоює кофеїн.

Занадто багато кофеїну також може викликати у людей занепокоєння, почастішання пульсу і головні болі. В результаті тим, хто чутливий до кофеїну, не рекомендується вживати цей інгредієнт перед тренуванням.

Передтренувальні добавки також можуть містити кілька інгредієнтів, які можуть викликати розлад шлунково-кишкового тракту. Кофеїн може викликати розлад шлунка через збільшення виділення шлункової кислоти, що може привести до кислотного рефлюксу. Хоча це зустрічається рідше, ніж кофеїн, деякі препарати перед тренуванням можуть містити бікарбонат натрію, який може викликати здуття живота, нудоту і біль в животі. Однак дані з "надійного джерела" припускають, що це не особливо поширене.

Ніацин

Деякі передтренувальні засоби містять ніацин, також відомий як вітамін B3. Його вживання може призвести до розширення дрібних кровоносних судин, що може викликати почервоніння шкіри, зазвичай на обличчі, грудях або руках людини.

Бета-аланін

Бета-аланін-це амінокислота, яка може викликати парестезію, поколювання, яке люди зазвичай відчувають на обличчі, шиї і тильній стороні рук. Однак цей неврологічний ефект навряд чи буде шкідливим і зазвичай припиняється через 60-90 хвилин після вживання.

Креатин

Креатин може викликати затримку води і здуття живота. Це відбувається тому, що креатин переносить воду в м'язи, і іноді організм не може поглинути всю зайву воду. Однак дослідження показують, що це відбувається тільки в перші кілька днів прийому креатину і навряд чи буде тривати в довгостроковій перспективі.

У дослідженні 2018 року, присвяченому впливу багатокомпонентних передтренувальних добавок (MIPS) на рекреаційно активних жінок, було виявлено, що MIPS не збільшував значно частоту серцевих скорочень і систолічний артеріальний тиск, але дійсно підвищував діастолічний артеріальний тиск у учасників.

Діастолічний артеріальний тиск вимірює тиск в артеріях людини між ударами серця. Хоча результати показують, що вживання MIP в цілому безпечно, люди з станами, які можуть призвести до підвищення діастолічного артеріального тиску, можуть побажати дотримуватися обережності при споживанні таких продуктів.

Можливі переваги

Передтренувальні комплекси часто являють собою суміш безлічі різних інгредієнтів, які дослідники досліджували на предмет їх потенційного поліпшення спортивних результатів.

Креатин-одна з таких популярних і ретельно досліджених добавок для поліпшення спортивних результатів. Надійне джерело міжнародного товариства спортивного харчування (ISSN) стверджує, що ця речовина є найбільш ефективною харчовою добавкою для підвищення продуктивності при високоінтенсивних вправах і набору сухої маси тіла. Дослідження ISSN показують, що креатин також може прискорити відновлення після тренування, зменшити пошкодження м'язів і потенційно допомогти в реабілітації після травм.

Багато людей можуть приписати деякі переваги добавок перед тренуванням кофеїну. Він допомагає поліпшити концентрацію уваги і пильність, діє швидко, досягаючи піку в кровотоці протягом 60 хвилин. 2018 р.

Вивчаючи переваги вживання кофеїну для спорту, він прийшов до висновку, що він може значно поліпшити м'язову силу і потужність. Дослідження також показало, що найбільш помітним спортивним ефектом кофеїну є поліпшення сили верхньої частини тіла.

Інші загальні інгредієнти MIP також можуть мати потенційні переваги. Інше дослідження Issntrusted Source показало, що добавка бета-аланіну в дозах 4-6 грамів на день має зв'язок з поліпшенням витривалості і сили.

Хоча деякі загальні інгредієнти самі по собі можуть принести деякі спортивні переваги, недавні дослідження зосереджені на впливі комбінованих інгредієнтів в передтренувальних добавках. В опублікованому в 2018 році документі Trusted Source зроблено висновок, що, хоча необхідні подальші дослідження, споживання MIP може поліпшити спортивні результати і збільшити силу і витривалість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти