Пиво в СРСР не було ідеальним: чим насправді поїли радянських громадян

17 квітня 2023, 21:27оновлено 18 квітня 2023, 21:26
В СРСР використовувалися тільки натуральні інгредієнти для приготування пива, але до людей такий продукт доходив не завжди.
Як в СРСР розбавляли пиво
Як в СРСР розбавляли пиво / скріншот з YouTube

За радянських часів пиво було одним з найпопулярніших напоїв в країні, але в келихи громадян не завжди потрапляв найякісніший продукт.

Чому в СРСР було таке смачне пиво?

Однією з основних причин, чому радянське пиво було смачним, є те, що воно було зварене за старовинною технологією, яка не піддавалася змінам з моменту винаходу пивоваріння.

Більш того, в СРСР використовувалися тільки натуральні інгредієнти, такі як хміль, солод і вода з найчистіших джерел.

відео дня

Як розливали пиво в СРСР?

У радянських магазинах і барах пиво продавалося в скляних пляшках об'ємом 0,33 літра або 0,5 літра. Пляшки заповнювалися наполовину або трохи менше, щоб залишити місце для газованої води, яка була додана перед закачуванням кришки.

Не тільки розливали, а й розбавляли

Пиво дійсно розбавляли, і так вже виходило, що розбавляли двічі: спочатку водій пивовоза і тільки потім ларьочниці. Останні відрізнялися патологічною жадібністю.

Також в СРСР була поширена практика розведення пива водою, щоб знизити його міцність і зробити більш доступним для широких верств населення. Зазвичай воду додавали у співвідношенні 1:1 або 1:2 (одна частина пива та одна або дві частини води). Це робилося в основному вдома.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти