Плоди буде нікуди дівати: як правильно доглядати за огірками

2 червня 2023, 16:49оновлено 2 червня 2023, 17:36
Огірки потребують правильного поливу, підгодівлі і навіть своєчасного збору врожаю. Тоді ви збільшите кількість плодів удвічі.
огірок
Як доглядати за огірками, щоб був багатий урожай / Колаж: Главред, фото: instagram.com/scrapyana, instagram.com/green_house_bishkek

Огірки є одним з найпоширеніших овочів, які садять на городі дачники. У кожного свій секрет багатого врожаю, проте багато хто не знає, як правильно доглядати за огірками.

Варто відзначити, що огірки люблять теплі грядки і добре освічені місця.

Як поливати огірки

Огірки не можна заливати великою кількістю води, але і посуху вони також не переживуть. Під час активного росту огірки потрібно поливати 5 разів на тиждень, а якщо на вулиці посуха - частіше. Якщо стоїть дощова, прохолодна і волога погода, то їх можна не поливати.

відео дня

Під час поливу варто використовувати теплу воду. Також можна використовувати спеціальні садові Вила, якими роблять проколи в землі. Таким чином вода буде краще пробиратися до коріння огірків.

Як підгодовувати огірки

Підживлення потрібно вносити щотижня. До плодоношення огіркам необхідний азот, фосфор, а також калій. У момент плодоношення їм необхідні калій, азот і магній.

Якщо ви будете використовувати позакореневе підживлення, то не варто це робити частіше ніж раз на місяць.

Як пасинкувати і прищипувати огірки

Обов'язково потрібно стежити за так званими вусиками огірків. Всі зав'язі і навіть бічні пагони, що ростуть з перших 3‑х або 4‑х листків молодого рослини огірка, слід видалити. Це допоможе розвитку здорової і міцної кореневої системи огірка.

При вирощуванні сортових огірків необхідна прищіпка головного стебла. Робити це потрібно після 5-7-го листа.

Старі гібридні огірки добре гілкуються і без прищіпки верхівки стебла. Верхівку можна прищипнути в разі, якщо самостійне розгалуження затримується.

Сучасним гібридам огірка прищіпка стебла не потрібно, вони на ньому активно плодоносять.

Як часто збирати урожай

Регулярний, частий збір врожаю огірків сприяє більш рясному плодоутворенні, сповільнюючи старіння рослини і збільшуючи врожайність. Огірки короткоплідних сортів збирають кожні 1-2 дні, довгоплідних (тепличних) – кожні 3-4 дні.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти